Моцартови празници в Риу Правец Ризорт

Ако сте любители на романтиката и класическата музика, Риу Правец Ризорт е мястото, на което можете да се насладите на тези удоволствия в разгара на лятото. За тринадесета поредна година Правец ще се превърне в дом на ежегодния Международен музикален фестивал „Моцартови празници”, посветен на касическата музика и музикални спектакли.

В рамките на пет дни гостите на града и любителите на класическите изкуства ще могат да се отдадат на културни мероприятия, посещавайки различни оперни, оперетни и танцови спектакли, които ще бъдат представени от утвърдени имена от българската и световна музикална сцена. Сред тях са Софийската филхармония, оркестърът, хората и балетът на Държавна опера- Стара Загора, оркестърът и хората на Бургаската опера, оркестърът на Държавна опера- Варна и Държавен куклен театър- Варна.

Както всяка година, така и тази, събитията ще бъдат посветени на патрона на фестивала, великия Волфганг Амадеус Моцарт, като през 2017 ще бъдат отбелязани и други забележителни годишнини: 450 години от рождението на Клаудио Монтеверди, както и 220 години от рождението на композиторите Гаетано Доницети и Франц Шуберт.

В периода 12-17 юли атрактивни спектакли, впечатляващи декори и класическа музика, представена по нов модерен начин ще омагьсва посетителите на Правец. В програмата присъстват представления за деца и възрастни, където най-малките ще могат да се запознаят с класическото изкуство по по-интересен начин с  много музика и танци. Приятни изненади и провокации очакват всички посетители на Моцартовите дни.

По традиция фестивалът ще бъде открит с грандиозен симфоничен концерт на сцена, изградена на фона на красивото езеро пред хотел Риу Правец Ризорт. Там Софийска филхармония със солист виртуозният австрийски цигулар Волфганг Давид ще изпълни творби на В. А. Моцарт, Йоханес Брамс, Панчо Владигеров, а на финала на концерта ще прозвучи величествената четвърта част от Девета симфония на Бетовен. Тази година концертът отбелязва още едно важно събитие: 10-тата годишнина от членството на България в Европейския Съюз.

Следват четири дни, изпълнени с класическа музика и представления, в които гостите на града ще могат да се докоснат до изяществото, музиката и поезията на класическото изкуство сред красотата, спокойствието и романтиката на Правец. Фестивалът ще бъде закрит с грандиозния спектакъл на операта „Кармен“ от Жорж Бизе с участието на световни солисти и оркестъра и балета на Държавна опера- Стара Загора.

За гостите на фестивала и онези, които обичат висококачественото обслужване, един от най-луксозните българскихотели Риу Правец Ризорт предлага пакети, обхващащи всички дни на фестивала. Сред лукс и удобства ще можете да се насладите на първокласно обслужване, спа център, билети за фестивала и романтиката на езерото Правец, около което ще се случи част от магията на Моцартовите празници.

Пакети за Моцартови празници в Риу Правец вижте ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.