8 места по света, които сбъдват желания

1422388590_54c7ed6e155e9_main_1411809163_54267f8b188a4_54267f89bc4880

Всички сме чували приказките и поверията за магически места, които имат особена сила да сбъдват желания. Като приказката за златната рибка те се носят по света и са станали толкова популярни, че привличат милиони туристи годишно, които правят странни неща с надежата мечтите им да се сбъднат. Подбрахме някои от най-интересните и нестандартни места по света, където да сбъднете желанията си.

rome

Хвърлете монета във Фонтана ди Треви, Рим, Италия

Този красив фонтан е най-големият в Рим и може би най-известният. Той добива популярност след участието си във филма на Фелини, La Dolce Vita, където актрисата Анита Екберг се издига от фонтана като Венера от своята мида. Потапянето на Екберг във фонтана е една от емблематичните сцени на киното от 20-ти век. Фонтанът ди Треви е и едно от най-популярните места за пожелания в света – според поверието всеки, хвърлил своята монета, ще се завърне отново във вечния град. Всички монети, които туристите хвърлят ежедневно в прочутия Фонтан ди Треви, се събират всяка нощ, за да се дарят за благотворителност. Не пропускайте да хвърлите своята монета – посещението ви на Рим няма да е пълно без този неизменен ритуал!

jerusalem

Пожелайте си нещо пред Стената на плача, Йерусалим, Израел

Стената на плача в Йерусалим е едно от най-святите места за молитва на евреите. Милиони поклонници посещават Западната стена всяка година, за да отправят своите пожелания. Те пишат своите най-съкровени желания на лист хартия и ги поставят в цепнатините между камъните на стената, пожелавайки си добро здраве, спасение, богатство и късмет.

blarney

Целунете камъкa Бларни в Ирландия

Старата поговорка „той или тя има дарбата на Бларни“ е препратка към камъка Бларни и замъка Бларни в Ирландия. Целуването на този необикновен камък, който е издигнат на стената на замъка, ще ви дари с красноречие и сладкодумна убедителност. Интересното е, че камъкът ще ви дари със своята магия само ако го целунете с главата надолу. За тази цел са монтирани специални железни дръжки и парапет, които да осигурят безопасността на „целувачите“.  Множество коронации на крале са се състояли на това място в продължение на векове, затова камъкът е една от най-свещените реликви за Келтския свят.

greenwich

Застанете до нулевия меридиан, Лондон, Обединеното кралство

Светът определя времето си спрямо Гринуич – невзрачно място в Лондон до река Темза, където минава нулевия меридиан. Ако застанете на металната лента, която го маркира, ще сте с единия си крак в западното полукълбо, а с другия в източното. Не пропускайте да си пожелаете нещо, докато заемате това сложно за определяне географско положение.

prague

Докоснете скулптурата на Йоан от Непомук, Карловия мост, Прага, Чехия

Ако искате всичките ви желания да се сбъднат, трябва или да се ръкувате със статуята на Йоан от Непомук, която се намира на красивия Карлов мост, или да поставите ръката си върху кучето, което е част от релефа на моста. Карловият мост се простира над река Вълтава, преминаваща през централна Прага и разделяща стария и новия град. На моста също е разположен и кръст с 5 звезди, за който също се вярва, че изпълнява желания. Освен да се насладите на романтичната атомосфера на моста и невероятната му архитектура, не пропускайте да отправите своите пожелания и да си направите снимка пред скулптурата.

moscow

Потъркайте носа на кучето на площад Революция, Москва, Русия

За тези, на които им предстои изпит в руската столица, жизнено важно е да потъркат носа на бронзовото куче, което се намира на площад Революция.

insbruck

Потъркайте крак във фонтан Леополд, Инсбрук, Австрия

Трябва да имате доста дълги ръце, ако искате да потъркате крака на бронзовата статуя, която стои по средата на фонтанаа в Инсбрук. В противен случай ще трябва доста да се намокрите, за да си пожелаете нещо. Посейдеон, богът на седемте океана, е капризен изпълнител на желания, тъй че не се надявайте, че всички ваши желания ще се сбъднат.

rodos

Ходете боси в седемте извора в Родос, Гръция

Това е едно от най-известните места в Гърция, където можете да си пожелаете нещо. Ако иската вашите грехове да бъдат отмити, събуйте обувките си и ходете боси в студения поток, който минава през този тъмен тунел на остров Родос. Когато пръстите ви докоснат водата, първото желание желание ще бъде за бутилка гореща вода!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.