7 островни държави, които задължително трябва да посетите

astral holidays

Винаги съм смятала, че най-интересните островни държави имат и най-странни имена. Когато за първи път чух Бора Бора, си помислих, че това сигурно е най-прекрасното място на света, щом името му се споменава 2 пъти! Има наистина нещо безумно романтично, авантюристично и екзотично в това да отидеш в страна, оградена изцяло от вода! Затова тук са изброени 7-те най-впечатляващи островни държави, които трябва да посетите.

1. Филипини

filipini

Всяка снимка, която видите на Филипините ви приветства да отидете там. Това не само е една от най-впечатляващите островни държави в света, но и едно от най-вдъхновяващите географски кътчета, където е стъпвал човешки крак. Самата страна е съставена от над 7000 острова (не е за вярване, нали?) и всеки един от тях е възхитителен по свой собствен начин. Факт е, че ако посетите точния остров, в точния период от годината ще се почувствате наистина невероятно.

2. Малдиви

maldives-resort-birdseye

Всъщност, Малдивите е не само една от най-прелестните екзотични островни държави, но и предпочитана дестинация за празнуващите меден месец. Не е трудно да се досетите защо – това наистина е луксозен избор. Разположен в средата на Индийския океан, островът впечатлява с изумителните си коралови рифове и древни вулкани. Навсякъде около вас се разпростира необятния океан, ще виждате в далечината круизни кораби, а покрай вас ще се разстилат пясъчни брегове. Не е ли мечта да се озовеш тук?!

3. Фиджи

fidji

Сега разбирате ли какво имам предвид относно страните с интересни имена? Фиджи не е само красив остров, а съвкупност от изненади и приключения. Това е дом на хиляди ентусиасти-сърфисти, които пътуват до Фиджи всяка година, за да яхнат вълните. Ако ви харесва да опознавате, да се впускате в изследвания на водопади или просто да си седите и да релаксирате на плажа, то тогава това е страната, която трябва да посетите. Фиджи наистина е една от най-впечатляващите островни страни в света!

4. Австралия

1australia-beaches

Австралия ми прилича малко на Канада – всички хора тук имат интересен акцент. Австралия обаче определено се нарежда сред най-удивителните островни държави, които може да посетите. Множество лодки, дива природа, приятелски настроени хора – това е главното, което ще ви направи впечатление на пръв поглед. Австралия обаче си има всичко – плажове, живописни каньони и зелени гори, които да изследвате. Така че, започвайте!

5. Япония

qponiq

Япония е страна, която сякаш стои извън картата на света. Категорична съм, че няма друга такава страна! Япония е място на Изтока и Запада, където културите сякаш се сливат в едно. Това определено е една от държавите, която заслужава вашето внимание. Ще опитате суши, ще се насладите на живописните хълмове и ще стигнете до Токио, където нощният живот не спи! Хайде, към Япония!

6. Малта

malta

Някога имах шеф, който беше от Малта и всеки път, когато пътуваше за там, се завръщаше с най-добрия тен, който някога бях виждала. Е, това обаче, не е главната причина, която нарежда Малта в нашата класация. Тази южноевропейска страна притежава удивителна история. Освен това тук има прекрасни условия за скално катерене, скрити заливи и десетки места, където да се гмуркате. Историческото очарование на Малта се изразява в нейната възхитителна архитектура, крепостни градове и множество подземни тунели, който са в очакване да ги проучите.

7. Куба

B99BH9

Толкова харесвам Куба. Белите пясъчни плажове, чистите сини води, малките магазини – толкова е просто и очарователно. Куба е пропита с история, която и придава тази интересна атмосфера. Ако обаче сте от приключенски настроените, които харесват да се гмуркат, то тогава непременно елате тук. Куба определено е сред местата, които трябва да са в списъка ви с мечтани дестинации. Оградена от още множество острови в Северна Америка, около Куба има невероятни коралови рифове. Така че, да се отправяме към Куба.

След като се запознахме с най-прелестните островни държави ни остава единствено да си стегнем багажа! Има един прекрасен цитат: „Пътуването е единственото нещо, което като си го купите, ще ви направи по-богати”. Наистина вярвам, че е така! Така че, ако планирате да посетите някоя от тези възхитителни страни, моля ви вземете ме с вас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.