5-те най-известни музеи в Амстердам

study-abroad-amsterdam-netherlands-art

Построен на река Амстел, Амстердам е град с много лица. Безспорно ще ви е нужно повече време, за да успеете да видите всичко и да почувствате неповторимия дух. Животът тук сякаш никога не спира – пъстрота, динамика и за всекиго по нещо. За миг Амстердам може да ви напомни за Венеция с каналите, минаващи през града, и по които бихте могли да се придвижвате с лодка. Не пропускайте да се насладите на всеки един миг! Пренесете се в света на изкуството и историята в прочутите холандски музеи.

Музеят на Винсент Ван Гог

Van-Gogh-Museum-2

В момента, в който стигнете до музея, първото нещо, което ще ви направи впечатление, е сградата. Някои определят архитектурата на зданието като дразнеща, а други я намират за очарователно творение в модерен стил. Преживяването в музея ще е незабравимо, особено за истинските ценители на изкуството. Тук са поместени 200 картини на великия художник – Винсент Ван Гог, сред които са „Селяни ядат картофи“, „Слънчогледите“, „Житно поле с гарвани“ и много други. Освен картините в музея са запазени и 500 рисунки и 700 писма. Крайната емоционалност и трудният живот са лесно разпознаваеми в повечето творби на Ван Гог.

Музеят работи всеки делничен ден от 09.00 до 12.30 и от 13.30 до 17 часа, като цените на билетите са на стойност 17 евро.

Музеят на Heineken

09

Добре дошли в „Дисниленд“ на бирата! Посещението на този музей със сигурност ще бъде едно различно и необикновено преживяване. Първоначално с изграждането си през XIX век, постройката е била предназначена за производство на бира. Днес музеят е сред основните атракции на града.

В началото на обиколката ще се запознаете с историята на Heineken и технологията за нейното произвеждане.  Ще останете без думи след тази 4D – презентация. Можете да си полегнете удобно и да гледате различните рекламни кампании на бирата, ако сте се уморили. Не на последно място е възможността за дегустация на освежаващата напитка.

Цената на билета е 18 евро за възрастни и 12,50 евро за деца от 12 до 17 години. Музеят работи всеки ден.

Къщата-музей на Ане Франк

3711_fullimage_amsterdam anne frank huis boekenkastbb_560x350

Разтърсващо и запомнящо се ще бъде вашето посещение в този музей. Голяма част от вас най-вероятно са чели или чували историята за еврейското момиче Ане Франк, укриващо се заедно със семейството си и още четирима души в скривалище в Амстердам по време на нацистките гонения. По време на мъчителния период, тя пише дневник, който днес е преведен на повече от 60 езика. Семейството бива предадено от „приятел“. Единственият оцелял е бащата на Ане – Ото, който след като прочита дневника, решава да сбъдне мечтата на дъщеря си – да бъде писателка, и публикува книгата с изповедите й.

Къщата, в която са се укривали, е запазена в автентичния си вид. Препоръчваме ви да се запознаете с терзанията на момичето преди да посетите музея, но дори и да не го направите, всяко място в дома разкрива моменти от живота на семейството.

Музеят е отворен всеки ден от 9 сутринта до 21 часа, а цената на билета е 9 евро за възрастни.

Рейксмузеум

Rijksmuseum_Amsterdam_1

Рейксмузеум е най-големият музей в Холандия и мястото, където бихте могли да се насладите на невероятното творчество на Рембранд Ван Рейн. Сградата на музея е проектирана от Койперс през 1885г. и е в неоготически стил, приличаща до голяма степен на крепост или дворец. Отделете достатъчно време да обиколите огромното здание, съставено от 150 зали. Не пропускайте да разгледате прочутата творба на Рембранд – „Нощна стража“ от 1642г., която е в самостоятелна стая. Освен невероятните художествени произведения, в „Рейксмузеум“ са изложени колекцията от глазирана делфтска керамика, азиатска колекция от сто статуи Буда и колекцията от златния за Холандия XVII век.

Музей на корабоплаването

5570_featuredImg

Музеят на корабоплаването е построен през 1656г., по проект на Даниел Щалпаерт. За времето си сградата е бил истински архитектурен шедьовър. Музеят се помещава в постройката на старинния арсенал, която преди това е принадлежала на холандския военен флот. Тук няма да скучаете – можете да видите най-богатата колекция от морски кораби в света. Един от най-атрактивните експонати е дървеният шлеп на крал Вилхем I, построен през XIX век.

Изгодни оферти за уикенд в Амстердам със самолет можете да видите ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.