11-та годишна среща на АБТТА /Асоциация на Българските Туроператори и Туристически агенти /

abtta1От 23 до 25 ноември 2012 град Пловдив бе домакин на Единадесетата годишна среща на АСОЦИАЦИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ И ТУРИСТИЧЕСКИ АГЕНЦИИ/АБТТА/.
Срещата се проведе в Хотел Империал с любезното партньорство на Община Пловдив, Общинско предприятие „Туризъм“ – Пловдив и Винарска Изба „Вила Винифера“.


В рамките на форума бяха дискутирани теми, свързани с новата нормативна уредба в туризма, европейски проекти, свързани с развитието на българския туризъм, данъчната политика в туризма, състоянието на пазара на въздушен пътнически транспорт, проблеми във взаимодействията на пазара на туристически услуги, противодействие на нелоялни търговски практики и много други интересни теми.
На срещата присъстваха туроператори от цялата страна, представители на МИЕТ, Министерство на финансите, Община Пловдив, Общинско предприятие „Туризъм“ – Пловдив, банкови и финансови институции.
Г-н Стефан Стоянов – зам. кмет „Култура, образование, туризъм и Европейски политики“, представи на участниците изключително интересна презентация, свързана с туристическия потенциал на Община Пловдив, като акцент в презентацията беше богатото културно-историческо наследство на град Пловдив, както и новите проекти, свързани с развитието на туризма, по които работи Община Пловдив.
Всеобщото мнение е, че благодарение общите усилия на туроператорите и желанието на ръководството на Община Пловдив и ОП „Туризъм“ – Пловдив да развива на туристическия потенциал на града, Пловдив ще се превърне в предпочитана туристическа дестинация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.