10 новогодишни обещания за пътешественици

Новата година вече е факт и за много хора, първите месеци на годината са времето, в което да преосмислим изминалата година и да направим план за новата. За истинските пътешественици това е също толкова вълнуващо, колкото и самите пътешествия. Ако и вие сте от тях, ето 10 новогодишни обещания, които да изпълните през следващите месеци:

  1. Посетете отдалечено място

Големите туристически дестинации често са препълнени с хора. Така много по-трудно ще се насладите на гледките и забележителностите, които предлагат. Вместо това, през новата година посетете място, което е малко известно. Ще се насладите на спокойствието и свободата, необезпокоявани да разглеждате кътчетата, които то предлага.

  1. Правете нещо интересно

Разглеждането е нещото, което всички пътешественици правят. Вместо това, за разнообразие, разучете нещата, които правят местните  и се впуснете в тяхното приключение.

  1. Потопете се в историята

Поставете си за цел тази година да посетите поне едно място, обявено за културно наследство на ЮНЕСКО. Ще бъдете хипнотизирани от историята на мястото и културата, която се е развила, за да бъде това, което е днес.

  1. Опознайте нова кухня

Едно от най-вълнуващите неща, които ви се случват при посещение на ново място, е експлозията от нови вкусове и усещания, които предлага традиционната му кухня. Организирайте си пътешествие именно с цел хранене и гарантирано ще се приберете изпълнени с удоволствието, което носи храната.

  1. Вижте тигър

Но не в зоопарк. Посетете място, където можете да видите голямата котка в естествената й среда. Дори да не успеете да откриете такъв, излежаващ се в храстите, то със сигурност ще се приберете заредени с много емоции и преживявания.

  1. Отидете на пътешествие с кола

Това са едни от най-зареждащите пътешествия. От една страна е свободата, че можете да отпътувате когато си поискате. От друга вълнението, че ще трябва изцяло да планирате пътешествието си. Определете си дестинация и разучете всички малки забележителности по пътя към нея. Отделете внимание на всяко от тях и ще пристигнете на отбелязаното място заредени с позитивна енергия и емоции.

  1. Планирайте от рано

Не чакайте последния момент, за да организирате пътуването си. Да, спонтанните пътешествия в последния момент са прекрасни, но да имате планиран предварително календар с отбелязани в него датите на пътуванията ще ви кара да очаквате с нетърпение предстоящото пътешествие. А и ще имате достатъчно време да планиратеи  организирате всяко пътуване.

  1. Планирайте сами

Отидете на пътешествие, което сте планирали изцяло сами. Проучете цените на билетите, хотелите, местата за посещение. Резервирайте всичко сами и се насладете на емоцията, която това планиране ще ви донесе. Също толкова вълнуващо е колкото самото пътуване.

  1. Пътувайте, когато другите не го правят

Ако имате мечтана дестинация, която искате да посетите тази година, направете го извън традиционното време за посещение. Разберете кога там има много туристи и резервирайте пътуването си до там в различно време. Така ще избегнете тълпите от хора, а и извън традиционното време ще можете да резервирате по-евтини хотели и билети.

  1. Прочетете добра книга за пътешествия

Без значение дали ще бъде пътепис, описание на определено място или роман, който се фокусира върху определен град или държава, четенето на такава книга ще ви вдъхнови да започнете веднага да планирате как да посетите въпросното място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.