10 от най-красивите места на света!

За повечето от нас най-красивите места на света съществуват само на снимки, в книги или в интернет. Но има истински, спиращи дъха места, които може да посетите. Независимо дали искате да ги посетите или просто сте любопитни кои са тези райски кътчета от света, тук сме отделили 10 от най-красивите места на света, според нас. Вдъхновете се за следващото си пътуване или просто се насладете на тези невероятни гледки.

10. Улуру, Австралия

Планината Улуру се намира в центъра на континента Австралия и е известна като „ Пъпа на света“ или „Червената планина“. Тя е може би най-голямата формация на пясъчни скали в света и едно от най-красивите места на планетата.

9. Амазонка, Южна Америка

Амазонка е втората по дължина и най-пълноводната река в света. Величието на тази река и тропическият пейзаж, който се образува около нея, я прави неповторима гледка за очите.

8. Тибет,  Азия

BIG_tibet_1353579591510

Тибет е известна със своите красиви храмове, обширни полета, заобиколени от живописни хълмове. Страната  е смятана за една от най-красивите на света, затова сме я поставили на 8-мо място в нашата класация.

7. Национален парк Серенгети, Танзания, Африка

Серенгети е един от най-големите и най-красивите национални паркове в Африка. На местния език Серенгети означава „безкрайна страна“, но ние бихме добавили и „красива“. Паркът е включен в списъка на ЮНЕСКО за национално и световно наследство.

6. Мачу Пикчу, Южна Америка

Мачу Пикчу е една от най-големите следи, които инките са оставили на света. Комплексът се намира в живописната страна Перу и е разположен на 2.7км височина. Наричан още „Изгубеният град на инките“ Мачу Пикчу е едно от новите седем чудеса на света.

5. Тоскана, Италия

Когато си представим развитите селски райони и живописна Италия, веднага се сещаме за областта Тоскана. Пейзажите на Тоскана са неповторими с красивите си зелени хълмове и обширните поля, които се сливат помежду си със тополи, старинни къщи и слънчеви лъчи.

4. Делтата на р. Дунав, Европа

Denube_Delta_Bank

Река Дунав е втората по големина река в Европа и преминава през четири европейски столици, 10 страни и накрая живописно се влива в Черно море, образувайки една от най-красивите делти на света. По-голямата част от делтата се намира на територията на Румъния и е дом на над 1200 вида растения, 300 вида птици и над 45 вида риби. Уникалната природа прави Делтата на Дунав едно наистина забележително място.

3. Средиземноморското крайбрежие, Европа

Дали ще се сетим за Гърция, Хърватска, Италия, Франция или Испания няма значение, защото крайбрежието на Средиземно море със сигурност е едно от най-красивите места на света. Боядисани в бяло къщи, екзотични растения, кристално чисти води и златните плажове са една малка част от красотите на тези места.

2. Река Яндзъ, Китай

Едни от най-екзотичните и диви места на света, които могат да се достигнат само с лодка, се намират по река Яндзъ, в Китай. Реката се намира в източната Част на Азия и е третата по големина в света. Яндзъ пресича многобройни, спиращи дъха пейзажи, което я прави едно от най-красивите места на земята.

1 Малдивите, Индийския Океан

Първенецът в нашата класация е топ дестинацията Малдивите, намиращи се в Индийския океан. С красивите си плажове и кристално чисти води, Малдивите са истински рай на земята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.