10 места, заради които си заслужава да посетим Гърция

Гърция е красива! С разнообразнието си от природни и исторически забележителности тази страна ще допадне на всеки. Тук сме изброили 10 обекта, заради които си струва да посетим Гърция.

1.Партенона в Акропола

От безбройните, спиращи дъха исторически обекти в Гърция, Партенонът се счита за най-важния от тях. Това е един прекрасен и хармоничен древногръцки храм, построен в чест на богинята Атина – покровителка на град Атина. Партенонът определено е най-истинският символ на древногръцката култура и нейните ценности.

2.Санторини

Безспорно това е един от най-красивите и романтични острови в света. Със своите забележителни залези, традиционни бели къщи и спиращи дъха гледки към океана, Санторини е истинско кътче от рая.

3.Храмът на Посейдон

Този величествен храм е издигнат върху огромна крайбрежна скала на нос Сунион. От храма се открива невероятна гледка към Егейско море.

4.Театърът в Делфи

Театърът в Делфи е построен на живописен хълм с прекрасна гледка към красивата долина Фокида. Красотата, която се открива от там си заслужава всяко усилие, което сте положили, за да стигнете до върха. Делфи е вписан е списъка на ЮНЕСКО за световно у културно наследство.

5.Остров Крит

Крит е най-големият остров на Гърция. Тук туристите се радват на останки от велики цивилизации, божествени плажове, величествени планини, многобройни заливи и стръмни клисури. Крит е една малка вселена, изпълнена с красиви съкровища, за които трябва цял живот, за да се открият.

6.Остров Миконос

Ако искате да прекарате една прекрасна, изпълнена с незабравими преживявания Нова година в Гърция остров Миконос е най-подходящото място за това. Островът е един от най-красивите в Егейско море и е любима дестинация за посрещане на Нова година 2013 в Гърция.

7.Дворецът в Кносос

Кносос е най-големият археологически обект на остров Крит. Това е може би най-величественият комплекс в Гърция. Дворецът е известен и с историята за лабиринта и Минотавъра от древногръцката митология.

8.Метеора

Метеора е едно от най-забележителните места в Гърция. С уникалните си манастири, разположени на върховете на стръмни скали, местността се е превърнала е една от най-привлекателните дестинации за поклонници и туристи в Гърция.

9. Плажът Миртос на остров Кефалония

Миртос е един невероятно красив плаж, с контраст от тюркоазени води бели пясъци и стръмни планини. Това е един спокоен плаж, на който да се отпуснете и забравите за всички проблеми.

10.Остров Наксос

Наксос е прекрасен остров с чиста, натурална красота и съкровища от древни цивилизации. Това е най-зеленият остров в Егейско море с доминиращи планини, тучни равнини и перфектни красиви плажове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.