Чудесата на Дубай

Дубай определено надхвърля всички очаквания в архитектурно и технологично отношение. За града няма невъзможни неща и продължава да впечатлява милионите си посетители с уникалните си архитектурни постижения.

Burg-Al-Arab-night-view

Пример за едно такова архитектурно чудо е единственият 7-звезден хотел в света – Бурж Ал Араб. Тази сграда е символът на модерен Дубай. Хотелът е построен на изкуствен остров в морето като е свързан със сушата чрез мост на около 280 метра разстояние. Формата на конструкцията е на платно на кораб, като най-високата точка е 322 метра. Гледките от стаите на хотела са наистина невероятни.

Уникална по своята същност е и ски пистата в Дубай. Чрез нея градът показва, че за него наистина няма невъзможни неща. Разположена край пустинята, ски пистата е култово постижение в архитектурата.

Естествено сред най-впечатляващите архитектурни чудеса в Дубай са палмовите изкуствени острови. Наричат се така, защото са подредени във формата на палмово дърво. На островите са разположени множество луксозни хотели, ресторанти, молове, пристанищни центрове, вили и апартаменти.

Renit-shah-palm-jumeirah-e13100200779661

На вашето внимание е и най-високата сграда в света – кулата Бурдж Халифа с уникалните си 829,8 метра. Открита е официално през 2010 година и е сред най-посещаваните туристически забележителности в града.

В централната част на града се намират и уникалните танцуващи фонтани. Това е една от най-впечатляващите и грандиозни атракции на Дубай. Фонтаните могат да изхвърлят във въздуха над 83 000 литра вода на всеки момент, оборудвани са с около 6 600 светлини и 25 цветни прожектора. Нова атракция е и огнения обръч около фонтаните. Създадени са така, че водните струи да се движат на фона на постоянно сменяща се музика. Шоуто наистина е страхотно и е една от най-красивите атракции в града.

4

В проект е така наречената Динамична кула в Дубай.  Нарича се така, понеже се планира да бъде единственият небостъргач в целия свят, който ще може да движи етажите си. Така на определен интервал от време стаите в сградата ще имат съвсем нова гледка. Всеки етаж ще може да функционира независимо от останалите. По план небостъргачът трябва да е с височина над 420 метра и 80 етажа. Това наистина е една от най-уникалните архитектурни амбиции на града.

В процес на изграждане е и първият подводен хотел в света – Хидрополис. Това ще бъде един от най-луксозните и бляскави хотели в града. Ще разполага с 220 стаи и ще се отличава с уникална и невиждана досега архитектура и то под водата!

Това са само една част от най-грандиозните архитектурни чудеса на Дубай. Градът обаче не спира да изненадва човечеството и планира още по-впечатляващи постижения. Именно поради това Дубай е един от най-невероятните градове – бляскав, луксозен и невероятно иновативен.

Вижте оферти за почивка в Дубай ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.