Топ 5 плажове в Европа

Мислите, че знаете всички най-добри плажове в Европа? Помислете отново… Списание „Travel Advisor“ хвърля един по-различен поглед върху завладяващата красота на плажните ивици като поставя на първо място в своята класация именно златистите пясъци на българското Черноморие.

Златни пясъци, България

Мекият златист пясък тук има репутацията на най-добрия в Европа. Курортът е построен в края на 1950та година и се разполага на по-малко от 16 километра от град Варна.  Златни пясъци е получил многобройни награди, свързани с опазването на околната среда – качеството на водата и плажната ивица се следят отблизо за токсини, предлага се и захранван със слънчева енергия транспорт.

Pinarello beach, Корсика

Скалистите заливчета, обгърнатите с билки склонове и белите пясъцни ивици са естествената среда на залива в Пинарело. С шепа морски ресторанти, стара църква и няколко джета, кръстосващи бистрите води, това е малък по мащаб, но идеален за средиземноморския живот плаж.

Kampen beach, Германия

Тази белоснежна пясъчна линия, контрастираща с червени рифове, допълваща се от свеж въздух, се намира на модерния остров Силт, в Северно море.  Тук най-добре се отпочива на Strandkorb (гигантски плетен плажен стол).

Myrtos beach,  Гърция

Може би най-драматичният от всички йонийски плажове е огромният насип от бели варовикови камъчета. Погледнато от пътя по-горе, образува съвършен полумесец, който може би сте срещали върху кориците на редица пътеводители.

Mondello Lido beach, Сицилия

В близост до малкото рибарско селце Mонделo, на Средиземно море се намира плажът Moделo Лидо. Разположен е само на девет километра от Палермо – оживената столица на Сицилия. Широката бяла пясъчна ивица продължава два километра – от Монте Пелегрино до Монте Гало. Барове, кафенета, нощни клубове и хотели обгръщат бреговата зона.

Вижте нашите оферти за хотели в Златни пясъци ето тук

Вижте нашите оферти за хотели в Гърция ето тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.