Топ фестивалите на 2014

Искате тази година да посетите нещо по различно, но не намирате фестивалите на 2014-та в календара? Искате да знаете къде ще се провеждат най-забавните празненства преди да планирате тазгодишното си пътуване? Представяме ви списък на най-грандиозните и забавни фестивали за 2014-година по месеци, така че, ако искате тази година да видите нещо по-различно и да се забавлявате максимално, то бъдете сигурни, че непременно ще си харесате нещо от тук.

1. Снежният фестивал Сопоро в Япония ( 5-11 Февруари )

japan

В началото на годината повечето фестивали са в чест на зимата. Един от най-добрите е Снежният фестивал Сопоро. Провежда се в северна Япония, а градът е бил арена на зимните Олимпийски игри. Освен това от 63 години насам в Сопоро се отбелязва празникът на снега. Най-възхитителното от фестивала са стотиците ледени скулптури из улиците на града, които нощно време заблестяват в най-различни цветове.

2. Фестивалът Тапати Рапанау на Великденският остров ( 1-15 Февруари )

velikdenski ostrovi

Вдъхновен от местната култура, фестивалът се провежда всяка година в първите седмици на февруари. Това е изключително интересен избор по случай Свети Валентин! Фестивалът се изразява във формирането на 2 племена, които се състезават по между си, играейки различни игри. Провеждат се състезания по триатлон и гребане, има много танци и увлекателни истории.

3. Карнавалът в Рио ( 28 Февруари – 4 Март )

braziliq

Не може да не споменем за най-известния и голям световен фестивал, който дори не се нуждае от обяснение – този в Рио.  Карнавалът се провежда из улиците на града, много пищно и грандиозно. Такъв тип фестивали се организират в много части на света, но короната държи именно Карнавалът в Рио.

4. Марди Гра в Австралия ( 1 март )

avstraliq

Много тичане, флагчета и експлозия от звуци, цветове и блясък – това е фестивалът Марди Гра. Провежда се в Сидни от 1978 г. По време на празника улиците се изпълват с хиляди маскирани хора като цветове, на които се набляга, са пурпурно, златисто и зелено. Трапезите са изобилни, а от всеки ъгъл се леят джаз ритми. Всяка година парадът става все по-пищен, масивен и фантастичен! Тук може да се нагледате на многообразие от пера, пайети и лъскави кристали!

5. Фестивалът Хокитика в Нова Зеландия ( 8 Март )

nova zelandiq

Гледали ли сте някога надяждане със скорпиони? Е, може да го видите на фестивала на храните Хокитика. Това е празник на местната продукция, но не се притеснявайте – тук не ядат само скорпиони. На празника може да опитате превъзходни новозеландски вина и да се насладите на зрелищни музикални и игрални спектакли. На фестивала може да опитате и още нещо, но определено е само за най-смелите – сладолед с лаври от оси.

6. Сонгкран в Тайланд ( 13-15 Април )

thailand

В Тайланд Великден тази година се пада през април. Всички присъстващи се черпят с шоколадови зайчета и пиленца и след това се отправят към Водния фестивал, за да започне едно мащабно плискане с вода. Именно тук може присъствате на едни от най-зрелищните водни битки, които сте виждали. При желания може даже да се включите в тази феерия от водни пръски.

7. Фестивалът на калта в Южна Корея ( 18-27 Юли )

ujna koreq

Всички знаем, че калта е широко използвано средство за разкрасяване при най-ефективните СПА процедури. Знаете ли обаче, че в Южна Корея се провежда фестивал, който се изразява в масови игри с кал. Организира се на един от най-известните плажове в Южна Корея. На празника всички участващи намазват телата си с кал и участват в множество забавни игри. Според местните калта лекува редица кожни заболявания и намалява бръчките – затова и повечето участници са жени.

8. Регата Сторика в Италия ( 7 Септември )

italiq

Аз лично мога да гарантирам за прекрасната гледка от каналите на Венеция по случаи Регата Сторика – едно състезание, което наистина трябва да се види. На Канале Гранде в Италия се събират десетки пищно накичени гондоли и лодки, които се състезават коя от тях е най-бърза. На фестивала се продават и много италиански вкусотии – направо да си оближеш пръстите!

9. Октобър фест в Германия ( 20 Септември – 5 Октомври )

germaniq

Този уникален по рода си празник се провежда през втората половина на септември и продължава до началото на октомври. Това е един от най-популярните и вторият по мащабите си фестивал в целия свят! Празникът на бирата определено предизвиква интереса на всеки, посетил Германия. Знаете ли обаче, че миналата година на фестивала са изпити общо над 6,5 милиона литра бира – невероятно, но факт! Освен това интересното е, че няма да ви донесат бира, ако сте седнали.

10. Празникът на светлините във Франция ( 8-11 декември )

Terreaux Lumière 2008

Макар и декемврийски празникът не е свързан с Коледа. По време на фестивала във всяка къща се пали свещ, а всяка улица и площад е обагрен в многоцветни светлини, от благодарност към Дева Мария, че е спасила френското население от жестоката чума през 1643 г. На празника се провежда грандиозно светлинно шоу, което непременно трябва да се види. Това определено е един от най-прелестните фестивали, който може да посетите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.