Топ забележителности на о.Родос

123

Остров Родос предлага всичко на своите посетители – от средновековни крепости до модерни и луксозни хотели, от спокойствието на миналото до динамиката на настоящето. Най-големият от 12-те Додеканезки острова е само на няколко километра от Турция, а водите на Егейско море са го превърнали в място с разнообразен релеф и много възможности за тиха почивка сред природата, под магията на необятния хоризонт.

АСТРАЛ Холидейз ви кани на обиколка на този красив остров, за да разкрием заедно многото му тайни и да се възхитим на града, дом на едно от Седемте чудеса на света – Родоския колос. В следващите редове ще ви представим едни от най-известните забележителности на острова. За останалите просто трябва да отидете в Родос, да се разходите по улиците, да разгледате сградите, да се потопите в духа на острова.

56fc96b606c649e18bb912584223c077

Първата ви спирка в град Родос трябва да е най-големият и забележителен обект там, а именно Старият град. Няма как да го пропуснете! Високите му стени, запазили внушителния си вид, и криволичещите каменни пътеки разказват историята на велики завоевания и богати култури, оставили своя принос за развитието на острова през годините. От 1988 Старият град е включен в списъка на ЮНЕСКО, а многобройните артефакти, разкриващи богатата история на Родос и неговите владетели, показват неговото голямо културно и историческо значение.

3

Археологическият музей на Родос или още известен като Рицарската болница е събрал в себе си мозайки, статуи, глинени произведения с гръцко, римско и арабско влияние. Самата сграда, реставрирана в оригиналния си вид, предлага много места за почивка от забързаните улици на града и една уникална атмосфера, наситена с много история и изкуство. Отделете няколко часа и 6 евро (вход свободен за посетители под 18 и 4 евро за хора над 65 години), за да се запознаете от близо с миналото на града. Музеят е отворен вторник до неделя от 08:00 до 15:00, като на 01.01.2015 ще е затворен за посетители.

4

Други исторически забележителности в града са Рицарският дворец (точно срещу Археологическия музей), Голямата синагога и еврейският квартал, православни и католически църкви. През вековете островът е бил под влиянието на много култури и народи. Разхождайки се сред сградите лесно ще видите символите на тези епохи.

Любителите на Античността могат да се разходят из  Акропола на Родос, да посетят храма на Афродита.

5

Когато сте научили достатъчно за историята на острова и неговия главен град, можете да посетите и Аквариума. Той е отворен всеки ден от 09:00 до 16:30, като 01.01.2015 е почивен ден. Входната такса е 5 евро, като ученици и посетители над 65 години плащат половин цена.

6

Вижте офертите на АСТРАЛ Холидейз за лятна почивка на о.Родос с полет от София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.