Тенерифе – островът на вечната пролет

1

Канарските острови – капчици рай, паднали от небето в лазурните води на Атлантическия океан. Канарските острови – километри златен пясък, величествени вулкани, земя, богата на история и култура. Определено от АСТРАЛ Холидейз знаем къде!

0

Канарските острови радват туристите с високи температури през цялата година – субтропическият климат осигурява мека зима и разхлаждащи океански ветрове през лятото. Посетителите и жителите на островите рядко се оплакват от температури над 30о С през лятото, а през зимата по-смелите могат да се разхождат дори и по къс ръкав с мечтаните минимални 15о С градуса. Топлият климат и близостта до Африка осигуряват разнообразна флора и фауна, зелени полета и високи гори. Вулканичният произход на архипелага радва любителите на природата с високи върхове, красиви лъкатушещи пътеки и впечатляващи водопади. Златните пясъчни дюни на Сахара са достигнали и Канарските острови като са ги превърнали в един от най-добрите летни курорти в Европа. От където и да го погледнем Канарските острови са мечтана дестинация и то само на един полет разстояние с АСТРАЛ.

2

Тенерифе е най-големият остров от испанския архипелаг и предлага на посетителите си богата колекция от преживявания. Независимо дали предпочитате спокойствието на плажа или динамиката на планинските преходи, този остров може да ви предложи всичко. Най-високият връх в Испания – Тейде с вулканичния си релеф и заснежени склонове прави всяка снимка на острова уникална – само си представете красивите плажове и зелени поляни на фона на стилната бяла шапка на вулкана! А сега си представете, че в началото на пролетта ги видите с очите си! АСТРАЛ ви предлага едноседмично приключение от класа на остров Тенерифе.

3

В програмата ни са включени много дейности и места за посещение, но ако предпочитате сами да обиколите и опознаете острова, ето няколко предложения, които също си заслужават.

За да се потопите в историята и културата на острова, можете да посетите две малки градчета, които най-добре ще ви представят архитектурата и начина на живот на жителите на Канарските острови. Оротава (La Orotava) е малко градче в северната част на Тенерифе, на половин час от столицата на острова – Санта Круз. Разхождайки се по тесните улички, можете да се насладите на малки магазинчета, испанска архитектура от 17 век, много градини и семейни ресторантчета, в които да опитате традиционни тапас и други испански гозби.

4

Лагуна (San Cristobal de la Laguna) е друго романтично място в северната част на острова, пълно с история и традиции. Историческият център на града е популярна дестинация за почивка от динамиката на големите курорти. Цветните къщи с тесни балкончета, малките църкви и красиви улички създават чудесна атмосфера на спокойствие и блаженство. Лагуна е подходящ за еднодневно посещение, кратка разходка из центъра, едно кафе и малко тапас и сангрия в някой ресторант.

5

В Playa de las Americas в южната част на остров Тенерифе, между луксозните магазини на търговския център Safari Arcade и романтичните ресторанти наоколо, се намира красив фонтан, който всяка вечер се превръща в музикално и светлинно шоу. Независимо дали се разхождате из центъра на града или искате да се насладите на вкусна вечеря с програма, този цветен фонтан ще направи преживяването ви незабравимо.

6

Друго интересно място е музеят на куклите Artlandya в Icod de los Vinos в централната част на Тенерифе. В тихия квартал Санта Барбара на това китно градче можете да намерите цяло имение с тропически градини и традиционни къщи, във всяка от които има различна изложба на кукли от цял свят, направени от порцелан, дърво и други материали. Дори и да не харесвате толкова малките играчки, можете просто да се насладите на красивата гледка към Атлантическия океан и вулкана Тейде. Музеят е отворен всеки ден от 10:00 до 18:00 часа, а входната такса за възрастни е 10 евро. Най-малките посетители (до 6 години) могат да разгледат музея безплатно.

В Санта Круз се намира и модерната сграда на операта. Открита през 2003г., сградата прилича на бяла перла на брега на океана, интересно контрастираща на иначе традиционната архитектура на острова.  Операта се е превърнала в символ на града и е емблематичен пример за модерната испанска архитектура. В нея целогодишно се провеждат събития и е дом на Симфоничния оркестър на Тенерифе.

78

Оферти за почивка на о.Тенереифе с чартърен полет от София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.