Тайланд – Страната на усмивките…

Тайланд е пример за една типична азиатска страна. Това е високо културна държава, със зашеметяващи исторически, будиски и културни забележителности, придружени от разнообразна и красива природа. Тайланд е независима страна, която се намира в югоизточната част на азиатския континент.

Има два удобни начина да стигнете до Тайланд. Единият от тях е чрез едно от двете летища, които се намират в Банкок и Пукет. Те извършват международни полети, така че туристи от цял свят лесно могат да достигнат до страната със самолет. Другият вариант е с влак, но това важи само за туристите, които се намират в Куала Лумпур, Малайзия или Сингапур. Тези градове са свързани помежду си с железопътни линии.

Тайланд е страна, която разполага с широка гама от атракции. Има множество монументални обекти, древни храмове, национални паркове, прекрасна природа и очарователна култура, изразяваща се в уникалните им облекла, традиционни танци и изключителна кухня. Някои от най-известите забележителности в страната са Националният пар Као Йай, островите Пукет и ФиФи, Храмът Уат Чаоуатанаран и крокодилската ферма в Самут Пракан.

Една от най-популярните туристически дестинации в Тайланд е остров Пукет. Наричан още „Перлата на Андаманско море“ той има площ почти колкото тази на Сингапур. В миналото Пукет е бил търговски център на Тайланд, но красотата му винаги е връщала хората тук. Днес той се е превърнал в едно от най-посещаваните места в света, съчетаващ своята природна красота с отлични условия за туризъм. В главните курорти има огромно разнообразие от забавления: водни спортове, плаване с кану в света на морските пещери, разходка със слонове в джунглата и други. Голяма част от туристите посещават Май Бей, където е сниман филмът на Леонардо ди Каприо – „Плажът“.

Най-известният град в Тайланд определено е  столицата на страната Банкок, който е и най-големият град. Разположен е на устието на р.Чао – на около 25км от Сиамския залив, в Тихия океан. Сложна система от канали свързва градските квартали с реката. Европейските пътешественици в миналото наричали града „ Източната Венеция“. Много хора живеят в лодките си по многобройните канали. Това придава на града толкова екзотичен вид и го прави много привлекателен за туристите. В архитектурно отношение Банкок е многолик и контрастен. Градът предлага много развлечения и богат нощен живот. Един от най-посещаваните обекти е големият кралски дворец – резиденцията на краля на Тайланд. В комплекса са разположени четири двореца, където се извършва коронацията на тайландските крале и знаменитият храм „Изумруденият Буда“. Той е един от главните храмове в града и е прочут с огромната статуя на Буда.

Тайланд е една магическа страна, която трябва да посетите поне веднъж през живота си. С невероятни туристически ценноси и местно гостоприемство, това е страна, която спокойно можем да наречем туристически рай.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.