Съкровищата на Бари, за които не знаете

bari-04

Добре дошли в Пулия: най-югоизточния регион на Италия; тока на ботуша, за който сигурно сте чували още от ранните си години в часовете по география. Пулия е едно чудесно място, на което да прекарате почивката си сред маслиновите, бадемовите и лозови насаждения, които рисуват изумителни пейзажи, а времето и водата умело скулптурира това, което е Пулия днес.

Тази пролет имате възможността да се запознаете отблизо със столицата на региона – красивия град Бари със специалните оферти на АСТРАЛ Холидейз.

Бари ни посреща с топло и приятно време. Тъй като регионът се слави с много горещо лято и дъждовна зима, пролетта е най-подходящият период, в който да го посетите и опознаете. Бари е истинска културна кръстословица: пресечна точка на две души. От една страна, старият град, обграден от стена, чиито малки улички ще ви превърнат в пътешественици в търсене на богатото историческо и културно наследство, което се крие там. От друга, модерната част на града, построена през 19-ти век, преживяла няколко промени през годините.

2APULIA_CASTEL-DEL-MONTE-FROM_SKY

Разхождайки се из старата част на града ще попаднете на величествения замък Castel del Monte, чийто красив вътрешен двор сега се използва за организиране на събития. Базиликата Сан Никола е чудесен пример за Апулийска архитектура. Там, зад строгата фасада, обградена с две кули, се пазят както мощите на светеца, така и известни произведения на изкуството.

 В новата част на града, опознавайки една от основните търговски улици Корсо Кавур, ще откриете величествената сграда на операта, Театър Петруцели, третата най-голяма след Неапол и Милано.

 И тъй като сме в Италия, непременно трябва да опитате от прекрасната италианска кухня, пречупена през призмата на харизматичния Бари. Сирене бурата, морска храна, паста и уникалният хляб Алтамура, който се прави единствено в Бари, са само малка част от вкуснотиите, които можете да опитате, а точното място за това е оживената улицата виа Виктория.

shutterstock_325350143

След като обиколите Бари можете да се отдадете на разходка из близките градчета, които ще ви завладеят с красотата и средновековния си чар. На юг ще откриете долината Итрия, позната още и като земята на трули. Алберобело, градът на трули е мястото, където ще откриете тези изненадващи къщи, построени във време, в което стабилното строителство било много скъпо. Тогава местните създали къщите трули – временни къщи, построени с материал от местните мини, всяка с различен външен вид и размери. Само на 50 км от Бари, Алберобело и къщите трули са място, което непременно трябва да посетите.

Друга интересна дестинация в региона е градът Матера. Там ще можете да видите къщите и църквите на града, издълбани в скалите от местните, които от векове населяват този район.

01

Бари, както и близките до него градове са една чудесна дестинация за вашата почивка, която ще донесе вълшебството на миналото и настроението на бъдещето.

Разгледайте офертите ни за почивка в Бари ТУК

2 мнения по „Съкровищата на Бари, за които не знаете“

  1. Много благодарим на екскурзовода Светлозар!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.