Прочутите музеи в Цюрих

Zurich_Intro_General_6

Разположен на река Лимат, Цюрих е чудесен избор за вашата незабравима и луксозна почивка. Неслучайно градът се нарежда сред десетте най-предпочитани места за туризъм – неговата многоликост предлага за всекиго по нещо. Античната му част, както и невероятното му местоположение – в сърцето на величествените планини, придават необикновен чар на това място. Трудно ще откъснете очи от красивите гледки. Потопете се в съвършено пътуване с част от най-известните музеи в Цюрих!

Музей „Ритберг“

ritberg

Музеят „Ритберг“ е един от най-големите музеи в Цюрих и единственият, представящ не европейска култура и изкуство в Швейцария. Тук бихте могли да разгледате произведения на изкуството от Азия, Африка, Америка и Океания. Музеят е дело на архитекта Алфред Градман. Откриването на този културен паметник е през 1952г. като първият му директор е прочутият швейцарски импресионист Йоханес Итен. Съветваме ви да си отделите достатъчно време, тъй като експозициите са много. От 2002г. архитекти са създали и подземно продължение на музея, за да не разрушават първоначалната архитектура на сградата. В подземието се излагат временни експозиции от цял свят. Музеят работи всеки ден без понеделник от 10 до 17 часа. За посетители до 16 години, входът е безплатен.

Националният музей в Цюрих

courtyard-swiss-national-museum-zurich

Мислите, че сте стигнали до дворец от приказките? Това е сградата на Националния музей. Той е разположен в сърцето на Цюрих и в него е изложена най-голямата колекция от културно-исторически обекти в страната. Историята на музея започва през 1898г., когато е построен. Неговият създател е Густав Гул, чиято е била и идеята сградата да бъде в духа на дворците от френския Ренесанс. Зад старинните каменни стени са изложени интересни експозиции, разделени в департаменти „Ранна история“, „Античност“, „Средновековие“ и „От Средновековие до XX-ти век“ и други. Изключително богата е частта с готическо изкуство. За туристите интерес представлява департаментът, в който са изложени културно-исторически обекти от Швейцария. Музеят работи веки ден без понеделник от 10 до 17 часа. За посетители до 16 години входът е безплатен, за възрастни цената е 10 швейцарски франка.

Музеят на изкуствата

Kunsthaus_Zürich_-_Heimplatz_2011-08-06_17-33-54_ShiftN2

Любителите на изкуството ще останат очаровани от богатата колекция. Музеят е построен през 1787г., а през 1794г. започва да събира произведения на изкуствата. Намирането на обекти за музея е отнело дълги години, а през 1958г. е проведена огромна изложба на събраното. В края на XX-ти и началото на XXI-ти век културният паметник е превърнат в „Музей на модерните изкуства“. Музеят работи всеки ден, без понеделник, от 10 до 18 часа. Цената на билетите е 22 швейцарски франка.

Музеят на часовниците

beyer01

Още един символ на Швейцария са часовниците. Музеят се намира на „Банхофщрасе“, като допълнение към магазините. Тук бихте могли да разгледате колекции от световно известни марки часовници. Експонатите са над 300 броя, като най-древното бижу, показващо времето, е от 1400г. пр.Хр. Модерните часовници също не липсват – те са изящно изработени, с различни орнаменти и най-добрите швейцарски механизми. Ще намерите от огромни стенни часовници до джобни и ръчни. Не пропускайте да видите прототипа на първия кварцов часовник! Музеят работи от понеделник до петък от 14 часа до 18 часа. Входът е безплатен за деца до 12 години, за възрастни цената е 8 швейцарски франка.

Мината „Капфнах“

kapfnach

Мината „Капфнах“ предлага на своите посетители вълнуващо приключение под земята. Пригответе си топли дрехи, тъй като температурата под земята е значително по-ниска. Началото на минната обиколка започва с качването на тясно влакче. В този нестандартен музей ще разгледате различни диаграми и сечива, с които са работили миньорите. В програмата са включени и разнообразни филми. Музеят е отворен от април до края на ноември, само в събота. Цената на обиколката е 15 швейцарски франка за възрастни и 10 швейцарски франка за деца до 12 години.

Изгодни оферти за уикенд в Цюрих със самолет можете да видите ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.