Предложете брак във Виена

Young man proposing to a woman.

Австрийската столица е чудесно място за неповторимо преживяване. Представяли ли сте си някога къде и как ще предложите брак на своята половинка? Виена е изключително романтична и безспорно ще направи мига незабравим и за двама ви. Любимият ви човек ще се почувства наистина специален и трудно би устоял на такова нетрадиционно предложение сред дворци и омайни пейзажи.

Подземното езеро „Зеегроте“

seegrote

Само на около 15 минути път от Виена се намира най-голямото подземно езеро в Европа. До 1912г. на мястото на „Зеегроте“ има мина за добив на гипс, но мощен взрив предизвиква внезапно нахлуване на милиони литри вода. По време на Втората световна война мината е използвана от военните за хангар за строене на самолети. В днешни дни това великолепно кътче е отворено за туристи. Киноманите вероятно свързват мястото със снимането на няколко сцени в продукцията „Тримата мускетари“. Част от мината е запазена, така че можете да разгледате какво представлява миньорският живот. В подземията има специални кътове за хранене, параклис, в който са се молели миньорите и дори конюшна. Истински романтичната част от това преживяване е разходката с корабче по езерото. Представете си само възхитения поглед на любимия човек! Малко могат да се похвалят с предложение на лодка в подземно езеро. Моментът ще е наистина незабравим. Не забравяйте да си вземете топли дрехи, тъй като температурата там е около 9 градуса през цялата година, и бутилка вино, разбира се, за да отпразнувате щастливия повод!

Градините на „Шьонбрун“

schonbrunn garden

В надпреварата за създаване на бляскави и великолепни дворци и дворцови паркове се включват и австрийските монарси. Изграждането на замъка „Шьонбрун“ е израз на имперското величие и богатство. Паркът на двореца е също толкова бляскав и грандиозен, колкото и самият „Шьонбрун“. Градините са организирани по френски образец в годините 1695-1699. По време на управлението на Мария Тереза паркът се разраства. Хълмът, гледащ към замъка, предлага чудесна открита тераса със заведение. Пътят до него е осеян с различни ярки цветя и фонтани, в които плуват патици. Чуруликането на птичките допринася за спокойната и романтична атмосфера. Цялото великолепие ще бъде в краката ви, не се колебайте и зарадвайте половинката си с най-неустоимото предложение. За истинските романтици препоръчваме наемане на оркестър от цигулки, които да „украсят“ специалния момент.

Къщата на пеперудите

butterfly

Желаете ли вашето предложение да е наистина уникално и екзотично? Спокойно, не е нужно да ходите до Африка или Южна Америка. Сега имате възможността да накарате половинката ви да онемее с влизането си в тропическата гора, пълна с пеперуди. Сградата се намира в самия център на Виена, в близост до „Хофбург“, и е създадена по време на управление на Франц Йозиф. Ако протегнете ръка може да докоснете някое от тези прелестни създания. Ще ви е трудно да останете дълго време в този рай, тъй като влажността на въздуха в къщата е 80%.

Виенското колело

riesenrad

Още един авантюристичен начин да направите предложението си за брак неповторимо. Колелото е изобретено от Джордж Уошингтън Гейл Ферис младши и е разположено в увеселителен парк „Пратер“. Без съмнение то представлява огромна атракция за местни и чужденци. Да не забравяме и фактът, че принц Уилям направи предложение за брак на Кейт Мидълтън точно на такова съоръжение в Лондон. Накарайте половинката ви да се почувства като кралска особа, а и гледката от върха на колелото си заслужава!

Кулата на Дунав

Donauturm-Querformat

Какво по интересно от това да предложите брак на 252 метра в небето? Построена през 1964г., кулата предлага неповторима гледка, ресторант, който се върти, сладкарница и дори – скачане с бънджи. Тя е популярна туристическа атракция. Пътуването до върха ще ви накара да затаите дъх. Вариантите ви за предложение тук са няколко. Романтичните филми могат да ви подсетят за един от тях, а именно – докато похапвате традиционни ястия в ресторанта оставите пръстена в питието или храната на своята половинка. Тези, които търсят адреналин, трудно ще пренебрегнат момента на върха на кулата, когато сякаш земята се върти изключително бързо. Който и вариант да изберете,  за един момент цяла Виена ще бъде в краката ви, не е ли чудесно?

Изгодни оферти за уикенд във Виена със самолет можете да видите ТУК

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.