Посрещане на Нова година 2013 в Испания

Обмисляли ли сте да прекарате една Нова година в Испания ? Ако не, то сега е времето за това, защото Нова година 2013 вече наближава, а хотелите се резервират с пълна пара. Последвайте примера на хилядите туристи от цял свят, които ежегодно пътуват до Испания, за да посрещнат новогодишните празници с много забавления, танци и незабравими моменти.

Испания е една слънчева страна, благословена с прекрасен средиземноморски климат, който й осигурява слънчево и топло лято и мека, прохладна зима. Това прави страната прекрасна за почивки и екскурзии през цялата година. Именно затова Нова година в Испания е блазнеща алтернатива за много туристи по света. Не сте ли се замисляли, какво е да избягате от студената зима и да прекарате една по-топла и слънчева Нова година по средиземноморското крайбрежие?

Най-известният град за празнуване на Нова година в Испания е Коста дел Сол. Това е един забележителен курорт, който се намира на едно от най-слънчевите места в целия континент. Надарен с повече от 300 слънчеви дни през годината, прекрасна природа, живописни заливи и кристално чистите води на Средиземно море, Коста дел сол обещава да ви подари една незабравима празнична екскурзия на Пиринейския полуостров. Известен като „Слънчевия бряг на Испания“, курортът разполага с прекрасни хотели, изискани ресторанти, дискотеки и нощни клубове, които предлагат всичко необходимо за една незабравима Нова година 2013 в Коста дел Сол, Испания.

Интересен обичай по време на празничната новогодишна нощ е „Грозде за късмет“. Това е стара испанска традиция, при която се хапват 12 грозда, в последните 12 секунди преди новата година. Когато камбаните започнат да бият, трябва да изяждате по 1 грозд на всеки удар, което си е доста трудна задача. Често не сте стигнали до 6 или 7 зърно, а камбаната вече бие последния си удар. Но ако успеете да изядете и 12 грозда, това Ви обещава 12 щастливи месеца през новата година. Традицията е доста забавна, защото когато се огледате наоколо виждате хора с препълнени от грозде усти и Ви избива на страхотен смях.

След като камбаната е ударила и последния си звън, небето над страната се изпълва с фойерверки, светлини и конфети. Всичко това подкрепено с разсмени хора и хубава испанска музика превръща Нова година в Испания  в едно изключително весело и незабравимо преживяване, за което ще разказвате дълго време.

Има много места, в които да прекарате новогодишната нощ. Младите хора предпочитат да направят това в някои от местните механи, клубове или барове, докато по-възрастните избират хотелите или ресторантите, които предлагат специални новогодишни гала вечери и куверти. Ако решите да отидете на една от тях, не забравяйте да резервирате маса и да закупите куверта си предварително, защото местата бързо се изчерпват. Гала вечерите са подкрепени с много танци, забавления и испанско гостоприемство.

Вижте офертите на АСТРАЛ Холидейз за Нова Година 2013 в Коста дел Сол, Испания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.