Посрещане на Нова година в България

България, нашата прекрасна страна, надарена с красива природа, прекрасен климат, природни и исторически забележителности, които я правят много привлекателна туристическа дестинация по цял свят. Ако вече сте решили, че ще посрещнете новата 2013 година в България, а все още не сте избрали къде и как, то тук ще ви дадем кратки напътствия  за посрещане на новогодишната нощ в България.

1. Кой град да изберем?

България разполага с много красиви и живописни градове, но по време на новогодишните празници най-посещавани и желани дестинации са планинските ни курорти – Банско, Боровец, Девин, Хисаря, Сандански, Пампорово и Велинград. За да Ви помогнем да изберете най-подходящия измежду тях, накратко ще Ви разкажем за всеки от тях. Банско – този планински курортен град е известен със своите ски писти, които привличат хиляди туристи ежегодно. Банско се слави и с бурния си нощен живот, множеството механи и всевъзможни начини за забавления. Боровец – този курорт отново привлича със своите ски писти, но той има и предимството, че се намира близо до София, което го прави най-предпочитаното място за посрещане на Нова година в България от столичани. Девин, Хисаря и Велинград – тези градове са едни от най-известните балнеоложки центрове в страната. С топлите си лековити минерални извори и красивите хотели изградени до тях, те са едно от най-предпочитаните места за посрещане на новогодишната нощ у нас. Пампорово – този курорт е много по-спокоен и тих от останалите. Самите хотели и комплекси там са изградени на разстояние един от друг и са пръснати живописно по планината. Затова ако искате да прекарате по-спокойна и същевременно забавна (защото и на Пампорово никак не му липсват заведения) Нова година 2013 в България, то това е вашето място. И накрая, но не на последно място е и Сандански– отново известен като балнеоложки център, този град също се слави и с невероятно чистия си и лековит въздух, който естествено лекува заболявания като хронична астма. Това му носи и името на една естествена лечебница на открито. Естествено и на Сандански не му липсва настанителна база, като в хотелите ще откриете всичко необходимо за една незабравима новогодишна почивка.

2. Транспорт

България е малка страна, затова няма да е нужно да пътувате със самолет, а най-удачният вариант е с автомобил или автобус. Както вече казахме Боровец е най-близко разположеният курорт до София, затова ако искате да спестите от разходи за транспорта, то това е вашата новогодишна дестинация. Най-евтиният транспорт по принцип е железопътният, но той е много бавен и повечето курорти нямата жп гари, затова горещо не Ви го препоръчваме. Ако нямате собствен автомобил може да пътувате с автобуси, които не са много скъпи, освен това са и много по-сигурни от колите.

3. Настаняване

Всички от изброените по-горе курорти разполагат с прекрасна настанителна база, съставена от множество хотели, вили и къщи за гости. Ако искате да се насладите на новогодишен лукс и удобства, то Ви съветваме да изберете някой от 4 или 5-звездните хотели, които никак не са малко. А ако предпочитате да не се охарчвате много за празника, то резервирайте места в някоя къща за гости, вила или хотел от по-нисък клас. Въпреки, че те са много по-евтини в тях няма да Ви липсва нищо.

4.Новогодишната вечер

Най-интересната и чакана част от новогодишната почивка в България, естествено е в навечерието на Нова година. Ако сте отседнали в някой от чудесните хотели в Банско, Боровец, Девин, Сандански, Хисаря, Велинград или Пампорово, то за начало на новогодишната вечер изберете ресторанта на хотела (ако има такъв). Повечето ресторанти предлагат новогодишни гала вечери и куверти, които по принцип са включени в цената на новогодишните оферти за почивка в България. Ако пък предпочитате да разнообразите обстановката, посетете някоя от прекрасните български механи, в които ще Ви предложат вкусни български ястия, поднесени традиционно с чаша червено вино или ракия. В последните минути преди новата година излезте на площада или на някоя улица  на града, в който сте отседнали и се насладете на прекрасните фойерверки, които традиционно се организират от българските общини. След като си кажете „Честита Нова Година“ е време купонът да продължи в някой от нощните клубове, в които ще осъмнете до ранни зори в компанията на усмихнати хора,музика и много танци.

Вижте офертите за Нова Година в България тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.