Остров Сицилия – истински празник за всички сетива – Първа Част

Чудесата на природата

sicily smaleno

„Открийте Сицилия и ще откриете целия свят! Посещавайки Сицилия е сякаш посещавате повече от 12 страни на веднъж!” казват местните хора с усмивка на уста и са прави! Поради разположението си островът има богата история и е бил под владението на Азиатци, Африканци и Европейци. По-късно е обявен за първото в света мултикултурно общество, притежаващо уникални места изпълнени с история, изкуство, архитектура, фолклор и спиращи дъха гледки.

Остров Сицилия е най-големият от островите в Италия и е разположен в сърцето на Средиземно море. Пристигайки в Сицилия, разнообразните пейзажи и внушителният действащ вулкан Етна оставят без дъх всеки още в първите минути. Етна е най-известният сред вулканите на Сицилия, а заедно с останалите големи вулкани придават неустоима красота и жизненост на този изключително очарователен регион.

Изглежда сякаш природата е дарила острова с всяко едно от чудесата си – планини, хълмове и преди всичко море с невероятни цветове и кристално чисти води. Тази съвкупност от море, планини и вулканичните местности създава чудесни условия за спортове и мероприятия на открито като сърфиране, плуване или проучване на прекрасното морско дъно или трекинг и катерене, за да преоткриете унакалните Сицилийски планини и природа. Уиндсърфинга и кайтсърфинга са чудесна възможност да усетите тръпката от „тичане” или дори „летене” над кристално чистите води на морето. А на западния бряг на Сицилия се намират някои от най-известните естествени планински пътеки, непокътнати плажове и палмови джуджета.

sicily mountains

Островът неколкократно е бил вдъхновение за много известни писатели поради благоприятния си климат и приказна обстановка. Салваторе Куазимодо, Джовани Верга, Луиджи Пирандело, Леонардо Шаша и Томази ди Лампедуза, Ги дьо Мопасан са само част от творците, попаднали в плен на завладяващата красота на острова.

 „Да отидеш в Италия и да не видиш Сицилия, означава да не разбереш Италия въобще. Сицилия е ключът към всичко!“ – казва Гьоте за Сицилия.

Посетете и вие това приказно място и се отдайте на заслужена почивка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.