Нестандартните заведения в Амстердам

amsterdam-wallpaper

Възникнал като рибарско селище още през XII век, Амстердам се превръща в едно от най-големите пристанища в света. Днес градът е предпочитано място за прекарване на отпуската или ваканцията. Чарът на Амстердам се крие в това, че освен безспирни забавления и интересни атракции, градът е с богата история, сградите са с великолепна и нестандартна архитектура, а изкуството витае във въздуха.

Не се тревожете, ако се изгубите. В Амстердам има чудесни заведения, в които можете да похапнете вкусно, да срещнете нови приятели, и всичко това, докато се наслаждавате на красотата на всеки градски елемент.

Леденият бар – „ЕкстраКолд“

ice png

Самото име на заведението ни подсказва, че тук преобладава студът. Ако сте мислили, че толкова лед може да има само на полюсите – дълбоко сте се лъгали. Отпуснете се и се отдайте на незабравимо преживяване сред 60 тона истински лед. Експедицията на това място е доста приятна – хубава музика, питие и наистина необичайна атмосфера. Престоят ви в ледения бар трудно би могъл да продължи повече от 30 минути, тъй като студът е трудно поносим. Няма да останете безразлични и към очарователния интериор, напомнящ на обзавеждане на иглу. Ледените фигури също представляват атракция за туристите.

Барът е отворен всеки ден от 11.30 до 24.00 часа (в петък и събота до 1.30). На входа се раздават топли грейки и ръкавици. Цената на билетите е 20 евро за възрастни и 13 евро за деца.

Кафене „Направи си сам“

340903_178678475543042_669972941_o

Какво ще направите с мебел или уред, който вече не работи? Повечето от вас най-вероятно ще го изхвърлят и ще закупят нов. В Амстердам има специално заведение, в което бихте могли да изпиете по чаша топло кафе, да се срещнете с приятели и задружно да ремонтирате вещ, която има проблем. Гениално, нали? Чудесен начин за съчетаване на свободното време със задълженията. Още едно удобство представлява и разположението на заведението. То е в близост до местата, от които бихте могли да закупите нужните части и инструменти за поправка. Не на последно място – тук можете да се обърнете и към различни специалисти и майстори, които да ви дадат най-правилния съвет и дори да ви помогнат.

„Еенмаал“ 

Eenmaal

Имали сте изморителен ден и търсите спокойствие и уединение? Идеалното място за вас е ресторант „Еенмаал“. Заведението е единственото в света, което е предназначено за по един гост. Масите тук са малки и около тях има само един стол. Чудесен начин да се откъснете от света и хората. В днешно време се счита за странно да се храниш сам в изискан ресторант. Ето защо двете дизайнерски агенции „Ван Гоор“ и „Вандеджонг“ се обединяват в реализирането на това нестандартно място. Още по-интересното е, че ресторантът няма точно определено място – то се мести постоянно и обикновено заема свободни помещения за магазини. В „Еенмаал“ забравете за своя таблет или смартфон – разрешени са само книги и списания. Бонус е вкусната храна, сервирана по елегантен начин. Да си доведете компания на това място е проява на лош вкус.

„Томаз“

restaurant-tomaz-GBV

Ресторант „Томаз“ е перфектното място за чужденците. Тук се предлагат традиционни холандски ястия. Атмосферата е отлична – две зали с винен бар и дървена мебел. Цялостното обзавеждане напомня за стара селска къща с автентични предмети от бита. Скосените тавани придават уют. Похапнете вкусно по холандски!

Изгодни оферти за уикенд в Амстердам със самолет можете да видите ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.