Необичайни места, които да посетите в Крит

С Гърците веднага се придобива чувството, че сме си у дома, тъй като народът е изключително гостоприемен. Някои от най-популярните туристически дестинации в света се намират на брега на Средиземно море, като една от най-предпочитаните сред тях е Крит.

Крит - АСТРАЛ Холидейз

Остров Крит всъщност е архипелаг от около 80 острова, разположени край бреговете на Гърция. Крит е любима дестинация за почивка и е популярен както сред гърци, така и сред чужденци. Невероятните пейзажи и великите исторически руини създават магическата аура на острова.

crete

Столицата Ираклион е курорт, която предлага невероятни възможности за почивка. Тук Вие с Вашата половинка или с приятели можете да се отпуснете до басейна, да се насладите на невероятни масажи и спа терапии и да получите едни от най-добрите възстановителни бани в цял свят. За тези бани се използват ароматизирани води, за които е казано, че имат лечебна сила и успокояващ ефект.

bath-massage

Остров Крит е рай за любителите на скалното катерене, тъй като разполага със скала за катерене, която се казва Капетаниана. Тази древна, но твърда скала осигурява на катерачите множество предизвикателства, вълнуващи и забавни скални възможности, както и много скални пътеки. Това би могло да бъде един чудесен начин да прекарате деня и да го споделите с хората, които обичате.

Като турист на остров Крит можете да изберете да посетите множество от забележителности и да се насладите на красивата и непокътната природа. Този остров има страхотни планини, големи долини, буйни храсти и широка природна среда. Те предлагат чудесни възможности за разходки, разглеждане на забележителности, възможности за наблюдение на птици и места за пикник.

doggy

Посещението на Крит не би било завършено, ако не се насладите на разходка с лодка по многото реки на острова. Тези реки имат все още ясно сини, незамърсени води, които се стичат от планините, преминавайки по целия остров преди да се влеят в Средиземноморието.

crete_shore

Има впечатляващи културни събития, които са атракция през цялата година. Ако сте любители на фолклорните танци, местните култури и се наслаждавате на виното и кухнята, тогава Крит определено е дестинацията за Вас. Има някои фолклорни танци, които се изпълняват от групи млади танцьори, облечени гордо в традиционното облекло на Крит.

cretan-dancers

Каквито и да са Вашите ваканционни предпочитания, Крит ще Ви осигури всичко това. Този девствен остров има много да предложи на посетителите си през цялата година.

Вижте нашите оферти за лятна почивка в Крит тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.