Нашите топ 5 съвета за посещение в Доминиканската република

С блестящи пясъчни плажове, красиви планински вериги и огромни пустини, Доминиканската република е известна като един от най-разнообразните и красиви пейзажи на Карибския басейн. Ако търсите евтини почивки в Доминиканската република, разгледайте нашите топ 5 съвета, за да сте сигурни че ще се възползвате изцяло от пътуването си до този тропически рай.

Най-добрият град

За да вкусите от истинския доминикански живот, посетете столицата Санто Доминго или “La Capital”, както я наричат местните жители. Традициите и модерната култура, живеят рамо до рамо в този оживен метрополис, където лъскавите нощни клубове и барове се намират непосредствено до някои от най-старите църкви в Новия свят.

Съвет: Както в повечето горещи страни, в Доминиканската република често има недостиг на вода. Това рядко се случва в основните туристически курорти, но ако желаете да помогнете на местното население може да го направите като пестите водата, поне там където това е възможно. Вземете си душ, вместо вана и ползвайте кърпи за многократна употреба, за да се намали количеството на прането.

Най-добрият курорт

Ако мечтаете да се поглезите, резервирайте оферта за Paradisus Palma Real Resort в Пунта Кана.  Този 5-звезден курорт предлага почивки в Доминиканската република ол инклузив, с неограничени СПА и спортни услуги, вкусни кулинарни изкушения, приготвени в един от 10-те ресторанта, както и освежаващи напитки, които може да опитате в някой от седемте бара на курорта или казиното.

Най-добрият плаж

Доминиканската република разполага с хиляди мили брегова линия, затова наистина ще имате богат избор, ако искате да хванете хубав плажен тен. Но ако търсите нещо повече от слънце и почивка, отидете до Playa Cabarete на северния бряг. Това е едно от най-добрите места за уиндсърфинг в целия Карибски басейн. И когато слънцето залезе, става време за боси танци в ситния пясък, чак до сутринта.

Най-добро място за живописни снимки

Починете си от плажа и направете една екскурзия до вътрешността на страната. Вижте величествените водопади, които обграждат фермерския град Джарабакоа. Каскадата Салто де Джименоа е била използвана за снимките на Джурасик парк и някои фенове на филма идват тук само, за да направят снимката на живота си.

Най-добро историческо място

В рамките на първоначалните градски стени на Санто Доминго се намира един от най-добре запазените стари колониални квартали в света. Местните жители усърдно са се грижили за запазване на варовиковите структури на Колониалния квартал, които напомнят на съвременната арт-деко архитектура. В местните музеи се намират културни експонати, датиращи от времето на Христофор Колумб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.