Най-често срещаните грешки при пътуване – Част II

Макар че всяко пътуване носи прекрасни емоции и много вълнения, подготовката за самото изживяване обикновено носи и известна доза суетене, трескаво бързане и дори мъничко паника. Списъкът с най-често срещаните грешки, които се допускат при пътуване, продължава. Избягвайки ги ще може да се насладите на една наистина възхитителна почивка и да се порадвате максимално на ваканционните си изживявания, без тревоги и излишни притеснения.

pomosht-pri-pytuvane

 

9. Избягвате уличната храна

Повечето хора си мислят, че така се обричат на едва ли не на хранително отравяне, но това не е вярно. Местните жители също ядат от тази храна, така че опасността да си причините нещо подобно е доста малка. Освен това, в повечето случаи изпускате да опитате много интересни вкусни местни специалитети, които се приготвят точно насред улицата.

street-food-China

10. Отивате за два дни до някои голям град на почивка

Гарантирано няма да останете особено възхитени. Ще ви заболят краката от бързане да обиколите колкото може повече места и нито ще може да им отделите заслуженото внимание, нито може да се каже, че сте били на почивка.

11. Вманиачени сте да снимате всичко

Снимате постоянно и държите да се снимате навсякъде. Постоянното снимане и преснимане отнема от впечатленията, които бихте придобили от местата, които посещавате. Насладете се на изживяванията и запаметявайте само най-прекрасните си моменти. В противен случай преспокойно може да минете за фотограф в командировка,отколкото за турист-любител.

2732601169_643dbb7b56

12. Не затягате капачките на шишетата

Без значение дали става дума за вода, лосион или шампоан – винаги преди да тръгнете на път проверявайте дали сте затегнали капачките им. В противен случай ще ви се наложи да се „насладите“ на поне час усърдно почистване на пране.

13. Прекалено много се пазарите

Да, в някои страни е обидно, ако не се пазарите за желаната от вас стока, но не забравяйте, че на места не е така. Освен това не прекалявайте – все пак човекът няма как да ви я подари.

quito192

14. Не сте помислили за разговорите си по телефона в чужбина

Задължително проучете каква е тарифата на разговора, колко ще ви струват съобщенията и прочие. Иначе се пригответе да платите солидна сума за сметка и то за кажи речи няма нищо.

15. Не проверявате местонахождението на хотела си

Не се предоверявайте на брошури, проучете предварително къде точно се намира хотела – близо ли е до центъра и най-посещаваните забележителности, има ли в близост магазини, удобен транспорт и интересни места. Така ще си спестите хем време, хем излишното хабене на нерви.

trip

Спазвайки тези прости правила бъдете сигурни, че ще може да се насладите на една спокойна и наистина очарователна ваканция!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.