Културни събития в Цюрих, които си заслужава да посетите

ZFF-10-Year

Един поглед е необходим, за да се влюбите в града, прочут с шоколадовата си фабрика „Линд“. Омагьосани от високите планини, които обгръщат града и се оглеждат в кристалното езеро, ще искате да се завърнете в Цюрих отново и отново. Въпреки че мнозина мислят банкерската столица за скучна, Цюрих кипи от живот и вълнуващи културни мероприятия. Кои са те – ще научите в тази статия.

Филмовият фестивал в Цюрих

zurich-film-festival

Филмовият фестивал е популярно събитие, което носи изключителни емоции както за местните, така и за туристите. На него можете да видите прочути актьори и актриси, утвърдени и изгряващи продуценти и още много знаменитости. Филмовите директори имат възможността да представят най-новите си продукции, а зрителите със затаен дъх очакват да се насладят на току що излезлите филми. Събитието е грандиозно и си заслужава, ако имате възможност да го посетите. През 2014 гостите на фестивала са били около 79 000, а журналистите отразяващи събитието са били над 500. Фестивалът се провежда в края на септември – началото на октомври.

Уличният парад

Zurich_Street_Parade_2009_002

За един кратък миг улиците се изпълват с хора, обединени от една обща цел – да се забавляват на ежегодния уличен парад. Събитието води началото си от 1992г., когато в него се включват 1 000 участници. С течение на годините броят на посетителите се увеличава. Всяка година темата на фестивала е различна, но има един обединяващ елемент – техно музиката.  Множеството щастливи хора, танцуващи под открито небе, различните програми и атракции превръщат уличния парад в празник с много позитивизъм. В основата на събитието е заложена идеята за свобода, любов, разбирателство и мир. Тук бихте могли да видите всякакви чудатости – маскирани в различни костюми хора, огромни сцени и какво ли не още. Убедете се сами в колоритността на този фестивал!

Кабаре „Волтер“

cabaret voltaire

Швейцария се е старала винаги да поддържа неутралитет в политическите си отношения. По време на Първата световна война там започват да търсят убежище артисти и политически привърженици. На 1 февруари 1916г. Хюго Бол и Еми Хенингс основават кабаре „Волтер“ – място за артистични и политически изяви. Заведението е запазено и до днес и представлява символ на свободното слово. Именно тук се заражда и движението „дадаизъм“ – анархично течение в изкуството. Днес бихте могли да посетите кабаре „Волтер“ и да почувствате специалната атмосфера в него. Не очаквайте лукс, просто отворете съзнанието си за нови преживявания!

„Зехсельойтен“

sechselaeuten

„Зехсельойтен“ е традиционен швейцарски пролетен празник. Историята на празника води началото си от Средновековието, когато първият пролетен ден бива отпразнуван в общините на градовете. Събитието се отбелязва със запалване на снежен човек, предварително направен с експлозиви. По този начин се отбелязва краят на зимата и началото на лятото. Пирошоуто е интересно и забавно за малки и големи. „Зехсельойтен“ се чества на 14 април.

Изгодни оферти за уикенд в Цюрих със самолет можете да видите ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.