Истинско кафе? Намерете го в Турция!

В Турция кафето е не само релаксираща напитка, а и начин на живот. Исторически, то е играло важна роля във всичко – от определянето на ролите между половете до подхранването на политически решения. Отминали са дните, когато е отнемало на повече от четиридесет асистента да приготвят и сервират кафе на султана, но традицията на събиране в уличните кафенета до общуването и дискутирането е все още много жива. Според популярна турска поговорка: ”Да изпием чаша кафе заедно, гарантира четиридесет години приятелство.”

Забравете стандартните видове лате на Старбъкс, турското кафе има свой собствен отличителен аромат. Направено от зърна Арабика, то често е подправено с ароматен кардамон, който му придава допълнителен вкус. Естествено се сервира запарено и горещо, от джезве. В по-традиционните кафенета все още се поднася в резбовани чаши, изработени от дърво и сребърен филигран.

Можете да си вземете чаша традиционно турско кафе от всяко кафене, но проверете едно от тези четири най-известни места, за да изпитате културата на страната най-добре.

Etham Tezcakar Kahveci: Това миниатюрно кафене е доказателство за една стара поговорка, а именно че най-добрите неща идват в малки опаковки. То е разположено в Истанбул, в средата на Halicilar Caddesi.

Café Safak: Заведението се намира в малкото градче Гьореме в историческия район Кападокия, Турция. Заедно с предлагането на отлично турско кафе, Café Safak е известено и с вкусните си пресни храни и с гамата си от музикални забавления.

            Yeni Marmara: Ако имате желание да получите истинска представа за местната турска култура, тогава се отправете към Yeni  Marmara, в Истанбул. В допълнение към уютния интериор и терасата с гледка към Мраморно море, в кафенето се прави знаменитото традиционно турско кафе.

            Keyif Coffe and Tea Store: Този пазар за кафе е място, което трябва да се види в Трабзон. Удобните кожени кресла ще ви накарат да си отпочинете и да се наследите на превъзходно обслужване. Наистина това е идеалното място да отпиете глътка кафе през дългия следобед и ако ви се прииска все пак да опитате и нещо по-различно, тогава може да си изберете някои от 200-те вида чай, който се предлагат тук – истински кофеинов карнавал!

 

 

Вижте всичките ни оферти за Турция ето тук 

Вижте оферти ни  за Анталия с полет от София ето тук

Вижте оферти ни  за Анталия с полет от Варна ето тук 

Вижте оферти ни  за Бодрум с полет от Бургас ето тук 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.