Интересното в Малта през Майските празници

valletta3

Когато дойде време за планиране на почивка, често имаме нужда да избягаме от забързаното ежедневие на града, прашните шумни улици и трафика. Мечтаем си за място, което да ни откъсне от света, нещо различно, магическо… А това място е красивият остров Малта.

Разположен като перла в центъра на Средиземно море, островът ще ви омагьоса със своите средновековни крепости и пещери. Градчетата в Малта са изпълнени с романтика и мистичност. Ще ви отведат на вълнуващи разходки по тесните си извити улички, които обикновено водят до главния площад с величествена църква в бароков стил. Ще ви завладеят с гордо издигащите се средновековни кули и крепости, които ще ви пренесат в миналите векове, а морето, огрято от ярките слънчеви лъчи, ще бъде като нежен фон, допълващ богатия пейзаж.

Без съмнение Малта е интересна дестинация, предлагаща огромен пакет от атракции и забележителности. Разхождайки се по улицата, можете да попаднете на театрални скечове или да се озовете в центъра на интригуващо събитие. Островът предлага за всекиго по нещо: за тези, които обичат историята – Римския музей, Археологическия музей, както и множество храмове, за които се смята, че са едни от най-старите сгради в света. За любителите на изкуството възможностите също са безкрайни като отправна точка за това вълнуващото пътешествие към красотата може да бъде Националният музей за изящни изкуства.

184cebec1d8f6186b0258fefa1ca61c0

Също така целогодишно в Малта се провеждат разнообразни театрални постановки, музикални концерти и други увлекателни събития, които се радват на широка популярност. Специално за вас сме подбрали най-интересните и нетрадиционни събития, които можете да посетите по време на вашата ваканция в Малта за Майските празници.

През първия ден от почивката ще можете да посетите изложбата: „Великата книга на Малта, част първа“. Тя е фотографски проект, в който взимат участие екип от млади фотографи. На всеки от тях е дадена задачата за няколко месеца да заснемат хора от различни групи: хора вкъщи, на пазар, в парка, любители на птици, котки, кучета. Те трябва да съберат всички фотографии в колекция, която ще бъде издадена в книга.

037

През периода 6-8 май, средновековният град Мдина ще привлича към себе си любителите на вкусна храна, защото там ще се проведе международният фестивал на храната. Цели три дни градът ще бъде рай за гастрономите, които ще имат възможността да се насладят на прясно приготвена храна, десерти и изненади под формата на готварски представления. Децата също ще имат своето забавление. Атракциони и аниматори ще ги забавляват, за да могат родителите спокойно да се разходят из гастрономическия рай.

На 7-ми май любителите на виното могат да се отдадат на 7 часовата дегустация на испански вина от Роха и Кастиля в Me Lounge (St. Julians), придружени от традиционни испански, в това число тапас и чоризо. Ще можете и да си купите от дегустираните вина на специални цени.

12747264_537704589729807_8408861095160213516_o

На 8-ми май любителите на историята и културата ще имат възможостта да се запознаят с творчеството на военния оркестър на Малта, който пази традициите и разказва истории от преди Втората Световна Война. И до днес те запазват тази своя роля, но често участват в концерти, бенефиси и благотворителни събития.

Вижте офертите ни за Майски празници в Малта с полет от София ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.