Индия – страна на контрасти и туристически потенциал…

Добре дошли в Индия, една от най-интересните туристически дестинации в света. Тази красива страна се намира в южната част на Азия и граничи с Непал, Пакистан и Китай. Страната разполага с толкова много различни и цветни атракции. Например най-високата планинска верига в света – Хималаите, която заема голяма част от територията на Индия. В южната част на страната има множество долини, тропически гори, пясъчни плажове, пустини и плата.

Индия разполага с удивително разнообразна територия. Това дава възможност в страната да се практикуват различни видове туризъм. Тук се среща мнообразие от различни култури и религии. В миналото Индия е преживяла много промени, но населението винаги е успявало да запази традициите си и това е едно от нещата, които правят тази страна уникална. Това наистина е дестинация, която трябва да бъде посетена.

Индия е страна, която предлага по нещо за всеки. Тази красива туристическа дестинация със своите невероятни планини и мистериозни религиозни комплекси предлага чудесна възможност за туристите, които обичат преходите, еко-туризма и най-вече алпинизма. Индия е разделена на щати като всеки от тях има столица. Най-известните градове в страната са Мумбай и Делхи.

Най-популярната туристическа атракция на Индия определено е символът на любовта и романтиката – мавзолеят Тадж Махал, в Агра. Мавзолеят е построен от султан Шах Джахан  в памет на любимата му Мумтаз Махал, която умира по време на раждане. Тадж Махал съчетава в себе си най-добрите черти на архитектурата на средновековна Азия с пищността на монументалното строителство на древна Индия. Тази красива сграда е изработена от бял мрамор и е символ, който привлича между два и четири милиона туристи годишно. Когато гледате Тадж Махал Ви идват много мисли в ума, грабва ви феноменалната му красота и огромната любов, която е причина за изграждането му. Мавзолеят е свещено място за местните и затова е много добре поддържан.

В Индия се намира най-високата планинска верига – Хималаите, но това не означава, че страната не е място за плажен туризъм. Тук се намират едни от най-красивите плажове в тази част на света. Много известен е Палолем, който се намира в южния щат Гоа. Това е едно прекрасно ваканционно селище, с великолепни пясъчни плажове. В по-пиковия сезон животът в курота наистина е доста оживен.

Едно от най-интересните неща в Индия са празниците и тържествата. Те са много популярни сред туристите, заради начина по който се празнуват. Няма никакви ограничения по време на тези чествания. Празнува всяко семейство и всеки квартал гъмжи от музика и това прави атмосферата много цветна и много приятна. По голямата част от фестивалите се провеждат по време на Нова година, затова не бива да пропускате този празник. Интересен факт за страната е начинът, по който хората си помагат един на друг. По време на празници съседи и приятели  винаги идват да помогнат, кой с каквото може. Това взаимоуважение е едно от нещата, което прави тази страна уникална. Всичко е въпрос на дух и толерантност, които очевидно са на много високо ниво там.

Индийската култура е една от най-колоритните в света. В различните щати говорят на различни езици, а когато става въпрос за храна, Индия е на едно от водещите места в света. Специфично за индийската кухня са силните аромати от подправките, които използват. Индия е известна със пикантните си вкусове от векове. Благодарение на лечебните си качества индийската храна е една от най-здравословните в света.

Разгледайте нашите оферти за Нова година 2013 в Индия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.