Богатствата на Генуа и Лазурния бряг

1

Генуа е Италия в най-чистата й форма. От голямото пристанище с рибарски и туристически лодки тръгваме по тесните криволичещи пътеки нагоре към кацналите по склона къщи в пастелни цветове и с теракотени покриви. Минаваме покрай красиво украсените църкви, покрай множество летни вили с големи прозорци и тераси – с такава гледка те са задължителни!

Генуа носи в себе си много история, а в последните години се превръща и в модерна дестинация. Тя е родното място на Христофор Колумб, тя е Европейска столица на културата за 2004 година. Малките й автентични ресторантчета предлагат невероятни рибни специалитети, дом е на един от най-големите аквариуми в Европа. Разположена в Северна Италия, Генуа е столицата на Лигурия и важен търговски и исторически център. Често дестинации като Рим и Венеция засенчват китното градче, но Генуа има какво да предложи на посетителите си и си заслужава посещението.

Първото, скрито в малките улички, съкровище на Генуа е базиликата Santa Maria di Castello. Зад високите стени на църквата се крият исторически и художествени съкровища от 15 век. При обиколката й може да се полюбувате на красивите скулптури, фрески, картини, които ще ви запознаят с историята на пристанищния град и най-знатните му фамилии. На територията на средновековната църква има няколко музея с интересни артефакти, а по време на една от службите, отворени за всички посетители, ще можете да се потопите в автентичната атмосфера и да почувствате духа на стария град. Базиликата е отворена всеки ден от 9:00 до 12:00 и от 15:00 до 18:00. Вход свободен.

2

Ако искате да се почувствате като част от висшето общество на Генуа и да разберете повече за живота на аристокрацията през златните години на пристанищния град, посетете Galleria Nazionale di Palazzo Spinola. Къщата музей близо до Via Garibaldi пази много картини, платове, карти и керамични изделия, принадлежали на богата фамилия от града. На първия етаж може да се разходите из обзаведените с красиви мебели стаи, а на горните етажи са изложени предмети, принадлежали на голямото семейство. На покрива се открива красива гледка към града. Музеят е отворен вторник до събота от 8:30 до 19:30, а в неделя от 13:30 до 19:30. Билетите са 4 евро за възрастни и 2 евро за посетители между 18 и 25 години. Туристите под 18 и над 65 години не заплащат вход.

3

След разходката по красивите улички на Генуа не забравяйте да погледнете красивия пристанищен град от горе…буквално. Spianata Castelletto ще ви предостави една невероятна гледка над теракотените покриви и крановете на пристанището. За 5 минути с асансьора от Via Garibaldi или пък за малко повече по стълбите, пред вас ще се открие 360 градусова гледка на красивото градче. Бъдете над нещата, качете се на Spianata Castelletto!

4

За разходка извън центъра АСТРАЛ ви препоръчва Boccadasse – малко градче на самия бряг с красиви къщи в пастелни цветове, един от символите на Генуа и Лазурния бряг. Разходете се по крайбрежните алеи, по тесните криволичещи улички, полюбувайте се на безкрайния син хоризонт. От центъра на Генуа можете да стигнете пеша (около час и половина) или с автобус (20 минути) до рибарското селце.

5

Вижте офертите на АСТРАЛ Холидейз за Нова година 2017 в Генуа с полет от София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.