Вашият върховен уикенд в Истанбул

Истанбул е един от най-красивите градове в света – пищен, екзотичен и доста близо за полетите на кратко разстояние. Древните джамии общуват с искрящите бариери, а ресторантите на брега дават път на топлите сини води. Общо взето, има много забележителности за разглеждане за един уикенд, но ако имате това време да прекарате 48 часа в най-големия турски град, тогава ето как да разгледате повечето от тях.

Разгледайте Topkapi Palace: Тази кралска резиденция е една от най-зрелищните сгради в Истанбул. Удовлетворете себе си като странствате през многото поляни и градини, любувайки се на камарите, пълни със съкровища от последните дни в Китай и треперейки над мощехранителниците на пророка Мохамед, които включват зъби, коса и тленни останки.

Пийнете в Nu Teras: Освежете себе си с коктейл в този панорамен ресторант. Неговото разположение на върха на висок жилищен блок представя най-зрелищните гледки към минаретата на султана. Не само местоположението му е безупречно, но Nu Teras прави най-добрите маргарити в Истанбул. Идеалното място да излезеш за малко в съботния следобед.

Отидете под земята в Yerebatan Sarnici: Това зашеметяващо място под земята е било построено от император Юстиниан в началото на първото хилядолетие и е било планирано да бъде истинско инженерно постижение, дори по модерните стандарти.

Неговите подземни помещения, изградени от тухли, са поддържани от 336 колони. След неговото възстановяване през 1987г.  посетителите могат да се насладят на питие в леденото подземно кафене. Сцената в Yerebatan Sarnici е домакин на редки концерти.

Пазарувайте в Grand Bazaar: Шопинг маниаци пригответе се. В истанбулския Grand Bazaar има общо 5500 продавачи, които предлагат всичко – от бижута до свежи цветя. Позволете си да хапнете от традиционната турска храна от улицата, вземете спазарени антики или просто похарчете вашите останали пари за сувенир, който да занесете у дома. Предупредително съобщение все пак: пазарлъкът е правило тук, така че си сложете шапката за преговори.

Хапнете в Poseidon: Забравете за Френската кухня – Истанбул има едни от най-добрите главни готвачи и най-изисканите ресторанти в света и сред най-добрите от тях е Poseidon. Този скъп, но струващ си рибен ресторант сервира най-вкусната маринована риба плюс разнообразие от местни и вегетариански мезета. Най-хубавото нещо на Poseidon е неговото местоположение – палубата е с гледка към Босфора като може да видите всичко над залива Bebek.

 

 

Вижте всичките ни оферти за Турция ето тук 

Вижте оферти ни  за Анталия с полет от София ето тук

Вижте оферти ни  за Анталия с полет от Варна ето тук 

Вижте оферти ни  за Бодрум с полет от Бургас ето тук 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.