България в топ 50 тура, които да направите през живота си

National Geographic Traveler  включи български тур в изборите през 2012 г. за 50 тура, които трябва да направите през живота си.

Списанието заяви:  „процеса на подбор беше изключително конкурентоспособен и нашият екип работи дълго и усърдно, за да намери най-автентичните, най-иновативните и най-реалистичните турове“.

Тази година турът в България, обявен като пътуване „за културно-изтънчената душа на великите откриватели“ е на пето място от общо петдесет. Това е първият път, в който National Geographic Traveler включва България в този списък.

 

Включени в този тур са срещи с обикновени българи и дейности като например правене на ръчно-изпечен хляб , запознанства с музейни директори, археолози, музиканти, производители на вино или парфюми.

Ето какво списанието мисли за България:

5. България : Планинска лудория

Добра стойност; подходящо за семейства

Издълбана от дълбоки речни проломи и осеяна с обширни мрежи от пещери планината Родопи е страна на чудеса за туризъм, скално катерене, езда и изледване на пещери. Можете да осъществите всичко на това семейно приключение, включително и преход през вечнозеления резерват „Чаирите“, където ще може да си устроите лагер за през нощта и да спите под обширното звездно небе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.