Бора Бора – Раят на земята..

Бора Бора – самите думи внушават романтика и приключения. Това е едно от местата в света, където може да видите красиви жени и изящни плажове. Бора Бора е малък остров, част от архипелага Френска Полинезия. Островът е заобиколен от лагуна и бариерен риф, а в центъра му е разположен застинал вулкан, издигащ се на 727 метра надморска височина. Кораловият риф е фантастично място за любителите-водолази и шнорхелисти.

Бора Бора наистина е един от най-романтичните острови на света. Ако търсите екзотичен рай, за да се насладите на медения си месец, няма друго място на Земята, което да се сравнява с Бора Бора. Всяка година хиляди младоженци от цял свят идват на острова, за да почувстват това магическо единство в тази необикновена среда.

Буйните тропически склонове покриват в кръг лагуната като деликатна огърлица, перфектни пясъчни плажове дават път на изумрудените води, където плуват невероятни цветни риби. Трудно е да се намерят думи, за да се опише магията, която излъчва този остров.

Ако обмисляте Бора Бора да бъде следващата дестинация, която да посетите, трябва да знаете, че на острова има богат избор за настаняване – от къщи за гости до по-големи курорти. Повечето от хотелите в Бора Бора са на основния остров, но има и много бунгала, които са построени над водата.

Ако сте в Бора Бора и искате да се насладите на множество изненади може да се впуснете в някои от множеството туристически атракции на острова. Ще останете възхитени от топлите води, красивата природа и прекрасното време. Благодарение на това туристите могат да правят много неща, като гмуркане с шнорхел, подводно гмуркане, джет ски, кану-каяк, сърф и др. Повечето от туристическите атракции са именно подводни, но е възможно да посетите и някои от местните забележителности като оръдията от Втората световна война или да си направите екскурзии до вътрешността на острова.

Интересен факт е, че след бомбардировките на Пърл Харбър, САЩ избира Бора Бора като военна база и склад за гориво. Била е построена отбранителна система със седем огромни оръдия, разположени на тактически места, за да пазят острова срещу евентуално нападение.

Любима атракция на много туристи на Бора Бора е Лагунариумът. Той е едно от най-интересните места на острова. Туристите имат възможност да се гмуркат с очила и шнорхел и да докоснат невероятни животни като делфини, акули, скатове и невероятни тропически риби. Това е прекрасно, спиращо дъха преживяване, което никога няма да забравите. Бора Бора е истински натурален балсам за душата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.