Белиз – Тропически рай в сърцето на Централна Америка

Белиз е една малка и много красива страна в Централна Америка, известна с тропическите си острови, разположени живописно сред кристалните води на Карибско море. Тя се счита за една от най-красивите страни в Централна Америка и от нея започва най-големият коралов риф в западното полукълбо, известен като Белизкият бариерен риф. Белиз разполага с всичко, от което се нуждаете за една незабравима почивка.

Тази красива, централноамериканска страна е заобиколена от ослепителни бели плажове и кристално чисти води, придружени от субтропичен климат, разнообразна и красива природа. Белиз е една от най-известните дестинации за гмуркачите – ентусиасисти. С втория по големина бариерен риф в света, морската екосистема на Белиз е един удивителен подводен рай. Английският е официалният език в страната, така че повечето туристи могат да общуват свободно с жителите, които са приятелски настроени и много дружелюбни хора.

Белиз предлага безброй възможности за вълнуващи приключения. Страната разполага с разнообразно  културно наследство и богата история, което прави това място много специално. Удивителните природни забележителности и тръпката при посещението на тези дестинации привлича туристи от всички краища на света. Природата на страната е дива и запазена. 60% от територията й е покрита с  гъсти тропически гори, а само 20% са земи, използвани от хората.

Страната разполага с най-различни неща, които я правят уникална. Ще бъдете очаровани от тропическите гори, обитавани от диви животни, величествените планини, загадъчните съкровища на древните маи, храмовете и древните градове. Белиз е страна с много исторически забележителности, което обещава една наистина вълнуваща почивка.

Белиз е една от световноизвестните дестинации за гмуркане. Водните атракции, които страната предлага, се оценяват като основна причина за наплива на все повече и повече туристи. Гмуркането в бариерния риф е може би най-незабравимото изживяване, по време на почивка в Белиз. Водолази и шнорхелисти от цял свят идват, за да се потопят в това необичайно и красиво място. Белизкият бариерен риф е изпълнен с разнообразни коралови образувания, цветни риби, морски същества и какво ли още не.

С буйните си тропически гори, най-дългият бариерен риф в това полукълбо, Великата синя дупка, многото тропически островчета, екзотичната флора и фауна и древната история на маите Белиз е една от най-желаните туристически дестинации в Централна Америка. Това  е една мирна и англоговоряща страна, която ще Ви поднесе много красота, спокойствие и разнообразие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.