Бали – Раят на земята…

Бали – добре дошли в рая на Земята. Бали е индонезийски остров и една от 33-те провинции на едноименната страна. Благодарение на богатата си история, красивите плажове, невероятната природа и тропически климат, островът е смятан за едно от най-красивите места на Земята. Туризмът тук е  основен източник на финансови приходи, така че може да си представите какво може да ви предложи това невероятно място.

Много списания сочат Бали за най-добрата туристическа дестинация  за почивки, екскурзии и по случай Нова година 2013. Островът е известен със силно развитото си изкуство, включващо традиционни и модерни танци, скулптура, живопис и музика. С хилядите си храмове и пагоди, Бали е известен и като „Островът на хилядата храма“. Островът е туристически рай от десетилетия като броя на туристите, които го посещават нараства през последните години.

Благодарение на екваториалното разположение на Бали, температурите там са между 20 и 30 градуса през цялата година. Това прави острова подходящ за посещения по всяко и да е време. Плажовете на Бали са невероятни, а кристално чистата вода е истинско предизвикателство за любителите гмуркачи. Островът е заобиколен от коралови рифове, които са дом на много екзотични морски животни. Китовите акули (които са най-големите риби на планетата) и делфините са голяма атракция. Пейзажът на острова е изключително разнообразен – от планини и действащи вулкани, високи над 3000 метра до тропически гори и екзотични плажове. Островът е сравнително малък, което го прави много удобен за обиколки. По време на престоя си в Бали може да се чувствате сигурни и напълно спокойни, защото тук кражбите и престъпленията са нещо изключително рядко.

Южното и северното крайбрежие на острова се различават значително. Поради активните вулкани, северните плажове са покрити с тъмносив пясък и тази част на острова не се посещава много от туристите. В Бали все още няма влакове, но пътищата са много хубави и бързо ще стигнете от едно място до друго.  Преминаването от север на юг води към столицата на Бали – Денпасар. На южното крайбрежие на острова се озоваваме пред красиви пясъчни плажове и изкусително сините води на Тихия океан.

Флората и фауната на острова са много разнообразни – акациеви гори, палми, бамбукови и мангрови гори осигуряват дом за над 300 вида птици. На острова се срещат красиви растения като хибикус, жасмин, водна лилия и орхидея. Балийците използват цветята, за да украсят своите домове и храмове. Бали някога е бил естествено местообитание на големи животни като слонове и леопарди, но днес те вече са изчезнали. По-голямата част от животинските видове на острова се състои от маймуни, елени, катерици и някои опасни змии като кралската кобра.

На острова има много ресторанти от всякакъв вид. Ако пътувате с ограничен бюджет опитайте местните ресторанти, където се предлагат множество традиционни ястия. Тези от Вас, които не са зависими от бюджета си, може да посетят заведенията от по-висок клас, където ястията се предлагат на доста високи цени. Кухнята на острова се състои основно от ориз и зеленчуци и малки количества месо и риба.

Не е лесно да се опише атмосферата на Бали, тя просто трябва да се изпита. Хората тук са толкова дружелюбни и симпатични, че те просто излъчват само положителна енергия. В същото време чувствате спокойствие, релакс и едно по-особено вълнение. Престоят Ви в Бали ще ви зареди само с прекрасни преживявания. Пикът на туристическия сезон е в месеците юли и август, но Коледа и Нова година в Бали са може би най-добрият период за почивка там.

Разгледайте нашите оферти за Нова година 2013 в Бали

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.