Атрактивни забавления за малки и големи в Прага

prague-23319-1600x900

Със своята нетрадиционна красота и изобилието от исторически паметници, Прага е отличен избор за вашата незабравима почивка! Древни улици, величествени дворци, разнообразни музеи и куп забавления – всичко това е само част от очарованието на града. Вдъхновение за творци като Моцарт, Дворжак, Кафка, Прага несъмнено ще ви заплени!

Потопете се в разкоша на този старинен град и запомнете – всеки път, когато се връщате в Прага, откривате нещо ново и различно. Затаете дъх, защото предстои вълнуваща обиколка сред чудни и интересни места!

Карлови вари

1000px-2007-karlovyvary-053-wide

Питали ли сте се някога къде е центърът на лукса, удоволствието и активната почивка? Отговор на този въпрос ще получите в мига, в който се озовете в Карлови вари, само на около стотина километра от Прага. Малки улички, прелестни къщи, паркове и шумоленето на реката – оживяла приказка! Карлови вари е преди всичко прочут курорт със своите балнеолечебни и СПА услуги. Това божествено място е с над 600-годишна СПА-традиция. Основан през 1358г. от император Карл IV, на територията на курорта днес са разположени 85 хотела и 12 горещи извора. Сега е моментът да се впуснете в дългоочакваната почивка и да изпробвате многообразните услуги. Не пропускайте да се отдадете на „бирена СПА терапия“.

beer spa

Безспорен е фактът, че Чехия е държавата с най-вкусната бира, но освен за дегустация, в Карлови Вари ще имате възможност и да се потопите в нея. По-голяма част от хотелите предлагат най-различни интервенции с бира, които да поглезят сетивата ви. Една от терапиите предлага огромна вана, пълна с микс от топла минерална вода, бира и бирени продукти. Отпуснете се и почувствайте лукса!

Освен приятните уелнес процедури, в Карлови вари се намира и едно от най-старите и красиви голф игрища в Централна Европа, създадено през 1904г. Любителите на този спорт ще останат приятно изненадани и удовлетворени!

Голям фурор предизвиква Международният филмов фестивал, който се провежда ежегодно в края на юни и началото на юли в Карлови вари. По време на събитието курортът се препълва с известни знаменитости.

692-actor-mel-gibson-and-president-of-kviff-jiri-bartoska

Не пропускайте да се насладите и на интересния ритуал за пиене на вода! Тя се налива в порцеланови „бардучета“ с емблемата на курорта. Пиенето на гореща вода се извършва, докато се разхождате бавно под колонадите, за да бъдете видени и да ви видят. Това е дългогодишна традиция.

Зоологическата градина

Атракция за малки и големи, зоологическата градина в Прага е най-богатата и голяма в Европа. Създадена през 1931г., градината има за цел да подобри научните изследвания в зоологията, да спаси дивия свят и да провежда обучение в тази област. През 2012г. зоологическата градина заема площ от 58 хектара и се превръща в дом на 4 800 видове (различни животни от цял свят, като например монголска порода коне, полярни мечки и най-голямата котка в света), от които 133 са защитени (само тук бихте могли да видите комодо дракон). Всяка част от градината напомня за естествената среда на всеки вид. Така ще можете да преминете от Северния полюс в Тексас или от Африка до Централна Америка. Това е чудесно място за семейна разходка. Децата със сигурност ще останат захласнати по многобройните животински видове.

pavilon_tucnaku

Големите също ще са доволни от спокойствието и красотата на градината. Отделете четири – пет часа, за да успеете да разгледате всичко. Градината работи през цялата седмицата от девет сутринта до седем вечерта. Билетите за възрастни са 15лв, а за децата – 11лв. Няма да останете разочаровани от посещението!

Изгодни оферти за уикенд в Прага със самолет можете да видите ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.