Анталия – Сърцето на Турската ривиера…

Анталия е град, разположен на Средиземноморското крайбрежие на Турция, познато и като Турската Ривиера. Това е най-големият международен курорт в страната. Градът предлага  прекрасни златни плажове, красива природа и много исторически обекти и забележителности. Всяка година  се посещава от милиони туристи от цял свят.

Анталия се намира на място, където природата създава чудеса, а различните цивилизации, живели там, богата история. Градът датира от далечни и непознати периоди, но още от тогава е известен със своята красота и стратегически предимства. Фактът, че това парче земя е било много желано в миналото, не се е променил и до сега. В Анталия живеят над 1 милион души и сигурно има още толкова, които мечтаят да живеят там.

Прекрасните хотели, спортните комплекси, разкошните бутици и нощни клубове са само част от това, което може да ви предложи този невероятен средиземноморски курорт. Градът се състои от две части – стар и съвременен град. В старата част на Анталия имате възможност да се насладите на прекрасни дървени постройки, живописни къщи, исторически забележителности, тишина и спокойствие. Новият град е съвсем различен. Той е много шумен и динамичен и изобилства от лъскави магазини, прекрасни, широки булеварди и живописни пристанища, претъпкани от луксозни лодки и яхти.

Туристическият сезон е доста дълъг. Топлият средиземноморски климат запазва Анталия претъпкана от април до ноември. Всяка година милиони туристи се влюбват в града. Красивите плажове и планини, които се издигат до облаците и слънчево небе, отразяващо се в светлосините морски вълни. Курортът предлага всички възможни забавления по плажа като сърф, плажен волейбол, рафтинг, разхдка с лодка  и много други, но ако не сте им почитател може да разпуснете с една спокойна игра на голф.

По-любопитните туристи имат възможност да прекарат времето си в обиколка на археологическите обекти и музеи, които изобщо не са малко. В музеите има богата колекция на находки, както и саркофази и прекрасни мозайки. Една от природните забележителности на града, която е много известна сред туристите, е водопадът Дюден, който живописно пада от една висока скала и се влива в Средиземно море.  За  любителите на шопинга Анталия е истинска Мека.  Пазаруването тук може да Ви отнеме цял ден. Градът разполага, както със световноизвестни магазини, така и с малки чаршии, от които може да си купите много евтини дрехи.

Анталия е популярна туристическа дестинация, за която думите не стигат, за да бъде описан този прекрасен морски курорт. Чистото море, много добре поддържаните плажове и уникалната природа, съчетани с многобройните забележителности, правят града едно незабравимо място за вашата почивка и екскурзия. Ако решите да го посетите, може да разгледате нашите оферти за почивка в Анталия тук:

Нова Година в Анталия с полет от Варна

Нова Година в Анталия с полет от София

Зима в Анталия със собствен транспорт

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.