Абу Даби – Приказка в сърцето на пустинята..

Абу Даби е най-голямото от 7-те арабски емирства и вторият по големина град в Близкия изток. С великолепието си, градът подсказва, че фокусът  на модерната ера е в Азия.  Мястото, където се намират най-големите петролни компании в света, се очертава  като една от най-големите туристически атракции в света. Преди 40 години арабските шейхове решават да инвестират в туризма, защото петролът рано или късно ще свърши.

3daba2c60437eb9dbe09ce2e18fc9985

Някои от най-забележителните небостъргачи и модерни сгради на 20 век се намират именно тук. Освен новата си архитектура, Абу Даби има и много исторически забележителности, които ще ви разкажат всичко за тяхната история и култура.

Ако търсите лукс,  молове и улици, претъпкани с туристи, съчетани с култура и красиви плажове, Абу Даби е следващата Ви дестинация. Това е един от най-скъпите градове в света,но не по скъп от Дубай, макар че по нищо не му отстъпва. Абу Даби е една много привлекателна дестинация за вашата екскурзия и това го доказва нарастващият брой туристи всяка година. Хотелите в града предлагат много удобства, като цените варират,но са много по-евтини в сравнение с Дубай. Повечето хотели в емирството разполагат с частни плажове.

Водата в Арабския залив е чудесна за плуване, но слънцето може да Ви дойде малко в повече, освен ако не решите да плажувате предимно сутрин и следобед. Няма да имате проблеми и с намирането на разнообразна храна, повечето световноизвестни вериги за хранене имат ресторанти в града и дори предлагат доставка по домовете.

Туризмът в Абу Даби не се базира само на хотели и плажове. Колкото повече разглеждате, толкова повече прекрасни места ще откривате. Абу Даби е прекрасно място, както за екскурзия с приятели, така и за спокойна и романтична екскурзия със семейството. Пригответе се да бъдете изумени от множеството малки чудеса на града. Сгради, простиращи се до небето, великолепни статуи и фонтани, спиръщи дъха.

Музеите в града са отворени за посещения цял ден, там ще намерите голямо разнообразие от артефакти и произведения на изкуството. За най-малките има много детски площадки, на които децата да се забавляват с часове, докато родителите могат да се насладят на някои от зелените площи и чистия въздух.

Ако летите до Абу Даби, трябва да знаете, че Etihad Airways е официалната авиокомпания на Обединените арабски емирства. От 2011г. те са развиват успешна маркетингова компания, която е привлича голям брой туристи до сега. В действителност, това което се опитват да направят Шейховете на Абу Даби, е да я направят топ туристическа дестинация, план който явно успява засега. Международното летище в Абу Даби е второто по големина в региона, след това в Дубай.

Днес Абу Даби е тенденция сред туристите, ако искате да усетите магията на арабския свят, резервирайте самолетните си билети за Абу Даби.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.